Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boracvirovitica

Marketing

2. HRL sjever 1. kolo: Rk Viro Virovitica - Rk Požega (23:20)

Na početku, ukratko, što se tiče Ludih Baba prijelomni trenutak za nas bilo je preuzimanje Borca (Nk Virovitice) od strane uprave na čelu s Renatom Romićem što se dogodilo u kolovozu 2006. godine, odnosno cijeli projekt spajanja virovitičkih nogometnih klubova Nk Virovitice i Nk Tvina koji je definitivno okončan u veljači 2007. godine raspuštanjem momčadi Nk Virovitice koja je isprva bila postavljena kao druga momčad novog kluba istog imena. Od toga trenutka u stalnom smo padu tako da je danas naša aktivnost gotovo minimalna. Ostao sam sam kako posjećujem utakmice Viro Virovitice i pišem ovaj blog. Što se tiče Nk Virovitice, ne idem na njihove utakmice i ne zanimaju me. Bio sam na jednoj jedinoj njihovoj utakmici odigranoj za dan grada – Rokovo. Nemam dobro mišljenje o klubu, odnosno mislim kako je zaqurac.

Što se tiče Rk Viro Virovitice, klub se nekoliko posljednjih sezona borio na dnu prvenstvene ljestvice druge hrvatske rukometne lige oslonjen na domaće, većim dijelom vrlo mlade i neiskusne snage s velikim kvalitetnim potencijalom, uz pokoje pojačanje sa strane. Nakon kratke epizode s trenerom iz Bjelovara i nekoliko igračkih pojačanja iz Bjelovara, na klupu je zasjeo Franjo Meter, staro virovitičko rukometno ime, i krenuo slagati momčad punu virovitičke rukometne mladosti pojačanu malo starijim virovitičkim rukometnim znalcima.

I tako, nakon najmanje tri sezone borbe na dnu 2. HRL sjever, momčad Viro Virovitice u ovu sezonu ulazi s realnim ambicijama za boljim plasmanom u novoj 2. HRL sjever budući da se prva liga proširila s 12 na 16 klubova, osnovala jedinstvena 1b liga, tako da je 2. HRL sjever zapravo treća liga po rangu u hrvatskim klupskim rukometnim natjecanjima. U ligi u kojoj igra Viro Virovitica nalaze se stari poznanici s kojima smo igrali i proteklih sezona u nekoliko novih klubova koji su ligu izborili kao najbolji u natjecanjima 3. HRL.

Pripremne utakmice koje je klub odigrao prije početka sezone dali su nadu i optimizam kako bi ove sezone mogli ostvariti dobar plasman. I tako se u pozitivnoj atmosferi očekivao susret 1. kola 2. HRL sjever sezone 2008/2009 u kojemu je Rk Viro Virovitica kod kuće igrala s momčadi Rk Požega ( bivšim trećeligašem). Na parket je istrčala mogu reći najbolja momčad Viro Virovitice, mlada momčad (Slaven Brdar, Luka Poljak, Marko Crljenić) potpomognuta starijim kolegama (Darko Kovačević, Saša Kukić, Zlarin Rončević). Ozljede ovoga puta čini se nisu remetile momčad i mijenjale sastav momčadi.

Isprva ipak početak utakmice nije išao na ruku domaćinima. Napad nije išao tečno, obrana protivnika dobro je pokrivala naše udarce prema golu tako da golmanu gostiju nije bilo teško skidati te lopte. Na drugoj strani igrači Požege su teško ali ipak nekako pronašli put do naše mreže tako da dolaze u prednost od dva gola (0:2). Svoju prednost od dva gola razlike uspijevaju više ili manje održati u sljedećem periodu utakmice. U našoj igri bilo je previše pogrešaka da bismo se uspjeli priključiti gostima. Bilo je tu brzopletih udaraca iz neizrađenih akcija, bilo je tu krivo vođenih lopti, bilo je tu izgubljenih i ispuštenih lopti. Tako sredinom prvog poluvremena rezultat iznosi 5:7 (+2 za Požegu).

Momčad Požege na drugoj strani je igrala svoju igru i iskorištavala pogreške naše ekipe tako da su uz pomalo sreće, u slučajevima kada su im se lopte odbijale od stativa gola natrag njima u posjed, uz dobru igru desne strane svoga napada pogotovo desnog krila povećavali razliku došavši do velikih šest razlike kod rezultata 5:11 (+6 za Požegu). Treba napomenuti kako naša momčad nije znala iskoristiti prednost igrača više u trenucima kada su gosti iz Požege povećavali svoju rezultatsku prednost. Tada nakon dugog razdoblja praznine dva pogotka iz sedmerca za Viro Viroviticu postiže Slaven Brdar.

Krajem prvog poluvremena domaći su igrači nekako uspjeli pohvatati konce igre te su iz nekoliko kvalitetno odigranih akcija postigli pogotke i bili u naletu do kraja poluvremena koje je završilo rezultatom 10:13 (+3 za Požegu) premda je razlika na strani Požege mogla biti još manja. Ipak, bila je to dobra naznaka načina na koji će se stvari odvijati u drugom poluvremenu. Tri gola razlike nisu bila veliki zaostatak, momčad je na kraju poluvremena zaigrala dobro, a pripremne utakmice su govorile kako momčad zna igrati i pobjeđivati. Momčad Požege me ničim nije impresionirala, imali su dobro desno krilo i uz našu lošu igru došli su do male prednosti i to je bilo sve što su pokazali na parketu.

Drugo poluvrijeme prvi napad imali su gosti koji pogađaju i na trenutak bježe na četiri gola prednosti. Međutim naši odmah uzvraćaju i golom za golom smanjuju prednost gostiju. Poravnavaju rezultat na 14:14, zatim prelaze u vodstvo i dalje nastavljaju zabijati. Na golu Darko Kovačević je zaključao svoja vrata i uz nekoliko maestralnih obrana niti jedna lopta nije zasjela u njegovoj mreži. U napadu Saša Kukić i Slaven Brdar s vanjskih pozicija, Zlarin Rončević s lijevog krila i Marko Crljenić sa crte šest metara trpali su lopte u mrežu golmana Požege. Prednost Viro Virovitice sredinom drugog poluvremena bila je velikih 19:14 (+5 za Viro Viroviticu).

Trener Požege zove minutu odmora i nakon toga se gostujuća momčad uspijeva nekako vratiti u utakmicu, zabijaju nekoliko golova, nama nestaje zaleta i desetak minuta prije kraja utakmice rezultat je 20:17 (+3 za Viro Viroviticu). Nadugo nakon toga gosti stižu na samo gol zaostatka kod rezultata 20:19 (+1 za Viro Viroviticu), međutim naši odigravaju dobro, postižu pogodak kada je najpotrebnije i ne dozvoljavaju gostima da izjednače rezultat.

Gosti se u samom finišu utakmice pokušavaju obraniti visokom 6-0 obranom i brzim odigravanjem napada, dok rukometaši Viro Virovitice igraju dugačke napade budući da vrijeme radi u njihovu korist. U posljednjoj minutu utakmice rezultat iznosi 22:20 (+2 za Viro Viroviticu), naši nakon neiskorištenog napada gostiju zabijaju odlučujući pogodak s kojim odlaze na nedostižnih tri razlike i zaključuju utakmicu na završnih 23:20 (+3 za Viro Viroviticu).

Nakon završetka utakmice iz gledališta se čuo zasluženi pljesak za momčad Viro Virovitice koja nakon nekoliko sezona u kojima je bila sigurna na dnu tablice, ovoga puta ima pobjedu u prvom kolu, dva boda u džepu i sigurnu poziciju u gornjem domu prvenstvene ljestvice. Najbolji strijelci za Viro Viroviticu na današnjoj utakmici bili su: Slaven Brdar sa 6 pogodaka od čega 2 iz sedmerca, Saša Kukić sa 5 pogodaka, Marko Crljenić sa 4 pogotka i Zlarin Rončević sa 3 pogotka. Slijedeće kolo momčad gostuje u Križevcima kod Rk KTC, nakon toga opet kod kuće igra s momčadi Rk Koprivnica koju je ovog ljeta dva puta pobijedila u pripremnih susretima.

Post je objavljen 21.09.2008. u 23:31 sati.