Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata

Večeras u Zaljevskom zvuku gostovat će nam My Buddy Moose. Oni će ovu subotu zasvirati prije Majki u Stereo, pa ćemo malo popričati o tom koncertu, ali i o tome kako napreduje njihov novi album. Jasno, vrtit ćemo i njihove pjesme.
Osim toga najavit ćemo ostale koncerte koje očekuju Rijeku ovaj vikend, a ima ih pregršt, od otvaranja Palacha, sutrašnje promocije albuma Mandrila, Tuborg Greena i nastupa KUD Idijota i TBF-a u nedjelju na korzu pod organizacijom GONG-a i Transparency Internationala.



Večerašnju emisiju Prženje etera započet ćemo s The Rock bendom The Stooges čime nastavljamo priču započetu u Zaljevskom zvuku.
Stoogesi su definirali zvuk modernog rocka i podjednako utjecali na nastanak punk bendova, metal bendova ali i tradicionalnih rock bendova.
Drugim riječima njihov utjecaj je nemjerljiv.
Stoga, ako niste još nikada vidjeli Iggyja i Stoogese trk u Ljubljanu 29. rujna, odnosno ponedjeljak. Ja sam imao prilike gledati Iggya dva puta i oba dva puta je rasturio, dakle zabava zagarantirana.



Predstavit ćemo i novi album Testamenta.
Testament su snimili odličan thrash metal album nazvan The Formation of damnation, što slikovito opisuje činjenicu da je album snimljen u originalnoj postavi benda, minus bubnjar koji se odlučio voditi obiteljsku tvrtku, odnosno tatin dućan.
No vratimo se na ostale članove proklete postave.
Ne znaš tko je bolji muzičar.
Paul Bostaph koji kolje duple kase ili povratnik iz jazz voda Alex Skolnick. Čini mi se da je upravo povratak Skolnicka, koji je napustio bend još početkom devedesetih nakon dosta dobrog albuma ritual ponovno usmjerio svjetla reflektora na bend.
Album zvuči kao da nije bilo prekida, osim elemenata death metal pjevanja u par stvari, a takav stil pjevač Chuck Billy je usvojio za vrijeme Skolnickova odsustva.
Svakako vrijedi izdvojiti drugu stvar na albumu More than Meets the Eye, koja neodoljivo podsjeća na Testament s kraja osamdesetih, odnosno iz najboljih dana albuma Practice what you preach. Tu je ubojita The Formation of damnation I prava spidara The Persecuted Wont Forget.
Inače, album je izašao u travnju ove godine pod etiketom Nuclear Blast recordsa.
I bit će Nirvane i mnogo dobre muzike itd.



Post je objavljen 23.09.2008. u 15:53 sati.