Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antonijasolaandtose

Marketing

POST POSVEĆEN TOŠI PROESKOME!!

RUSLANA PJEVA ZA TOŠU!POSLUŠAJTE(stisnite stop na muzici sa strane!!)




Hrvatski poklon - pjesma za Tošu Proeskog!

U Kruševu gradu bio je rođen
naočit momak sudbinom vođen
da glasom uljepša nam dane,
k`o zvijezda na nebu da bljesne i nestane.

A bio je stvarno vrhunska klasa,
makedonski slavuj prekrasnog glasa,
on pjesmom je širio ljubav
onako plemenit, i dobar i "ubav".

O, vidiš li Bože, kralju nebeski,
koliko nam fali Toše Proeski ?
Od onoga dana tuga nas prati,
za njim će nam srce uvijek plakati.

A kao da nas je sunce obasjalo,
kad se pojavio s onim osmijehom na licu
i glasom anđela dodirnuo nam dušu,
nudeći svoje srce na dlanu. A onda je otišao...Zauvijek.

Tog sumornog jutra stigle su vijesti:
"Pogin`o Toše u zoru, na cesti !"
Od tada u nama sve plače,
al` Tošine pjesme od smrti su jače.

O, reci nam Bože, kralju nebeski,
zbog čega je umro Toše Proeski ?
Nek godine idu, nek vrijeme leti,
za njim će nas uvijek duša boljeti.
Jer bio je momak srca poštena
i pjevač sa glasom za sva vremena.



Toše prije smrti snimio dva dueta sa svojim sestrićem Kristijanom

Toše Proeski je snimio dva dueta sa svojim nećakom Kristijanom, a jedna od kompozicija naći će se i na njegovom dugo očekivanom engleskom albumu, doznaje „Kirilica“

Informaciju je potvrdio Slaven Risteski, otac desetogodišnjeg talentiranog dječaka i zet od legendarnog makedonskog pjevača.

I za dvije kompozicije glazbu i tekst napisao je Toše. Jedna je kompletno završena i njegova želja je bila da se nađe na projektu namijenjenom svjetskom glazbenom tržistu – otkriva Risteski, koje nije komentirao sa je još jedna pjesma snimljena u Skoplju, u domaćem studiju Proeski

Balkanska glazbena zvijezda u nekoliko je navrata izjavio da je Kristijan najveći kritičar na njegove glazbene projekte i da je dijete sa nevjerojatnim talentom.

Prije velike nesreće pri jednom gostovanju u Sloveniji kupili su mu omiljene instrumente tapane (bubnjevi Bugara i Makedonaca) koje su mu prethodno obećali no nisu stigli osobno mu ih predati. Kristijanov poklon je bio oficijalno vraćen na komemoraciji u Kruševskom muzeju „Makedonium“ kada se obilježio 27.Tošin rodenđan.

Poseban folder imenovan je na „Kristijan“ bio je pronađen i dekodiran na Ipod, što su hrvatske vlasti u velikoj nesreci pronasle u uništenom Touaregu, a navodno, sadrži četiri spota na engleskom jeziku i dva na makedonskom jeziku za koje prethodno nije bilo informacija u javnosti.

Zajednički singl Toše i Kristijana samo je jedna od devet tema koje se mogu naći na engleskom projektu koji će se sasvim sigurno promovirati do kraja ove godine, točinje u listopadu/oktobru.


Dijamantske ploče za 40.000 prodanih kopija Igra bez granica!
Na nedavno održanom 12-tom po redu Hrvatskom Radijskom Festivalu, prvi čovjek diskografske kuće Hit Records, Miroslav Rus, inače autor neponovljive Igre bez granica, na sceni u Opatiji je uručio dijamantsku ploču za 40.000 prodanih primjeraka posljednjeg Tošinog albuma, menadžerici Ljiljani Petrović i posthumno našem slavuju, u čije je ime dijamantsku ploču preuzeo njegov zet Slaven Risteski.

Pored pisanja hrvatskih medija, menadžerica Petrović je na 12.HRF-u prestojala sa ciljem da predstavi Tošin album na engleskom jeziku, sa kojim je naša legenda trebala osvojiti svjetsku glazbenu scenu.

Kao što smo vec objavili, u Opatiji je premijerno prikazan spot Toše Proeskog za pjesmu The hardest thing, koji je odmah osvojio srca fanova širom Balkana.


Post je objavljen 23.09.2008. u 10:11 sati.