Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/urbkult

Marketing

A-Junak dana prometni

Nominacije:
ZG-2343 S -
(vožnja u jednosmjernoj ulici u krivom smijeru) - lokacija Mlinarska




Pobjedu u kategoriji 'krivom stranom jablane kreni' zasluženo odnosi ZG-2343 S

Poslušajmo sad pobjednicu:

Je, istina je da je Medvedgradska jednosmjerna na tom komadu, ali to se valjda ne odnosi na stanare i one koji se tu parkiraju. Pa jel vi znate kolko se mora ići okolo na okolo? Čovijek izgubi sigurno minutu ako ne i minutu i pol sad kad nije neka gužva. Osim toga ja pogledam jel netko ide, pa ako ide potrubim mu da se makne.


Prije par godina bio sam češće na toj lokaciji. Ujutro, da bi izbjegli gužvu na semaforu na Zvijezdi svaki dan bi ujutro u 5 minuta vidio barem 5-6 fantoma kako projure Medvedgradskom u kontra smjeru. Neki su mi znali i trubiti da se maknem. Možete si misliti koliko ih onda dnevno prođe tako. Policiju sam vidio dva tri puta ujutro i imali su bogat ulov pa mi nije bilo jasno zašto se ne pojavljuju češće. Inače ako se ne varam ovako je bilo u strom zakonu, mislim da u novom nije ništa blaže:

Članak 49.

(1) Na cesti s kolnikom za promet vozila u oba smjera na kojem postoje tri prometne trake, vozač se ne smije vozilom kretati prometnom trakom koja se nalazi uz lijevi rub ceste u smjeru kretanja vozila.

(2) Na cesti na kojoj su kolničke trake fizički odvojene jedna od druge, na cesti s kolnikom za promet u oba smjera na kojem postoje najmanje četiri obilježene prometne trake kao i na cesti s kolnikom za promet vozila samo u jednom smjeru, vozač se ne smije vozilom kretati kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

(3) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se na cesti s kolnikom za promet u oba smjera, na kojem postoje tri prometne trake, kreće prometnom trakom koja se nalazi uz lijevi rub ceste u pravcu kretanja vozila i izreći će mu se dva negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog do tri mjeseca.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom kreće suprotno odredbama stavka 2. ovoga članka, izreći će mu se tri negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva do šest mjeseci.


Da se ovo provodi bar na 5 mjesta u gradu svaki radni dan uz prosjek od 20 genijalaca, bilo bi na godišnjoj razini samo u Zagrebu novaca za jednu školu na koju bi mogli napisati 'Izgrađena zahvaljujući nekulturnim vozačima', a još bi i gužva bila manja jer bi dosta njih na klupu na par mjeseci.

Šalim se, naravno da računica ne stoji no dobro zvuči.

Post je objavljen 23.09.2008. u 08:43 sati.