Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/annapurna2

Marketing

Eto nas, mi stigli!

Pozdrav svima!
Dok vam ovo pisem sjedim u Thorong hotelu, ispod plakata nasih cura sa Cho Oyu ekspedicije, i mogu vam reci da to djeluje jako inspirirajuce.
No, vratimo se k nasoj ekspediciji u povojima. Stigli smo u Nepal!!!! I to nakon vrlo zanimljivog prvog susreta sa tragovima monsuna, valjda.
Avion je doletio ekspresno iz Dohe, Katara, otkud smo krenuli na zadnji dionicu. Pilot se cak malo pohvalio kako je radio "some shortcuts", a onda je pokusao sletiti.

Gledam kroz prozor i vidim samo maglu. Odjednom vidim brdo neobicno blizu i neke zgrade u cudnom polozaju, koje ko da cemo pokupiti krilom.
I onda odjednom pilot dodaje gas, onako ko da je vidio tu istu zgradu pred nosom :) I onda smo kruzili (skupljajuci hrabrost, rekli bi neki) a jedno sat vremena iznad doline i cekali "weather improvements".
Pa smo vidli neka brda i mi jadnici koji smo dobili sjedala s desne strane aviona (brda su s lijeve, imajte na umu kad kupujete karte za Nepal).
Nakon 5.kruga cak smo i zaspali, Himalaji usprkos. I onda, taman kad smo neki od nas pomislil "ej buraz, a imas ti dosta benzina u toj krntiji za ove panorame?" pilot je objavio da su se "weather conditions improved" i da ce sad on probat sletjeti(??) i da "I think it will go ..... OK. I think."
I tako krene on ispod oblaka ( a kazaljka negdje u crvenom, kad se napokon usudio) i fula onu zgradu i eto nas tu, citavih i raspolozenih.

A grad ludnica samo takva, cista komedija i cirkus :). Svako trubi i kad nema nikog, za svaki slucaj. Nas Ivica sjeo na lijevo sjedalo, a mi svi "Nemoj Ivice ti vozit!", kad ono nema volana. Di je volan? Na desnoj strani, ovi voze sve kontra! I kravu smo vidli, zauzela pola ceste i svi uredno obilaze a mrcina samo gleda. Kad smo to vidli onda smo se i mi skulirali i poceli uzivati.

I tako, smjestamo se, dobro nam je, cekamo ostatak ekipe koja stize kasnijim avionom danas iz Delhija.
Sve je OK, javite svim familijama i prijateljima i javimo se opet, uskoro!

Post je objavljen 21.09.2008. u 08:17 sati.