Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Moja kandidatura za gradonačelnika Siska

Jedan dobronamjerni sugrađanin,očigledno i posjetitelj ovoga bloga, skrenuo mi je pozornost da sam, iako je prošlo desetak dana od moje kandidature za gradonačelnika Siska na sjednici gradskog odbora SDP Sisak, propustio o tome napisati i riječ na blogu. Shvatio je to i kao svojevrsnu uvredu blogerske zajednice, koja “ima pravo znati” zašto sam se kandidirao ili prihvatio kandidaturu, što je u pozadini ili prednjici te odluke i td. jer da je “riječ i o važnoj odluci ne samo za mene osobno već i za zajednicu bez obzira na konačan rezultat”. Kaže on da “će sve biti drugačije i ako dobijem i ako ne dobijem te izbore i to manje za mene osobno koliko za grad Sisak i za njegove građane”.
Doista, ma kako da sam i osobno promišljao što mi ta kandidatura nosi (i oduzima), važno je svakako i možda puno važnije što ona nosi drugima. Ali, za danas evo nekoliko razmišljanja o osobnim razlozima: Političar sam sa dugogodišnjim stažem i moglo bi se reći profesionalac sa iskustvom svih, ama baš svih, izbora i na lokalnom i na državnom nivou što moje sudjelovanje i na ovim izborima čini, naročito s obzirom na moju dob (52 godine) mojom obvezom i prema sebi i prema ljudima s kojima surađujem u mojoj stranci (predsjednik sam Gradske organizacije SDP Sisak, član Glavnog odbora, saborski zastupnik, predsjednik savjeta za socijalnu politiku SDP-a, a da ne spominjem dugogodišnju prijašnju aktivnost u SDP-u, ministarski mandat, edukacije u Hrvatskoj i inozemstvu). Morao bih imati jaki osobni razlog da ne prihvatim kandidaturu, a osobni komoditet to svakako ne može biti. Drugi moj razlog (ili prvi) je procjena da imam dovoljno veliku podršku građana dokazanu i na dosadašnjim izborima , ali i u nekim recentnim istraživanjima javnoga mnijenja, da upravo ja mogu biti prihvatljiv gradonačelnik većini Siščana i da je moj izbor za gradonačelnika Siska prilično realan na predstojećim izborima (naravno ne mislim da je i samorazumljiv.) No, najvažniji je moj razlog za prihvaćanje te kandidature, moja potpuno jasna i definirana vizija razvoja Siska i osiguravanja visoke kvalitete života za Siščane, moja potpuna opredijeljenost da svoje znanje, iskustvo, energiju stavim u funkciju ostvarivanja te vizije, kao najvažnije moje životne misije. Volio bih da istu strast za promjenama i boljitkom za Sisak dijelim i sa ostalim kandidatima za ovu prestižnu i svakako iznimno odgovornu dužnost. Unaprijed iskazujem uvažavanje i poštovanje takvim suparnicima!
Ovoga puta,dakle, neću govoriti o političkim razlozima za ovu kandidaturu, o aktualnom stanju u gradu Sisku, aktualnoj vlasti kao ni o toj mojoj viziji i programu. Potrudit ću se i na ovome blogu u narednih osam mjeseci, opširnije govoriti o vlastitim promišljanjima, pažljivo osluškivati sva dobronamjerna vaša razmišljanja i kritike, jer ste u konačnici, vi, moji sugrađani, da parafraziram jedan filozofem, mjera svih stvari - postojećih da jesu i nepostojećih da nisu.
Uskoro ću osvježiti i ovaj blog i moju web stranicu, kako bi bila što interaktivnija i što informativnija. Moj radni moto je ” da me izbereta jer znadete kakav sam, a ne jer to ne znate”. Želim da i moje vrline i moje mane budu javne i da slobodno i bez manipuliranja birate. Jer, što će mi mandat, zasnovan na prevari, dojmu ili lažnoj slici?!Za ostvarenje vizije koju zagovaram, nužan je preduvjet iskren, pošten, transparentan i odgovoran odnos, a on se može graditi samo na povjerenju.
Opći je stav da je politika (pa i ona lokalna, možda još i više) ružan i prljav posao beskrupuloznih, gramzljivih, sebičnih tipova i da je prva pretpostavka da se u tom poslu uspije da budeš takav i to više od drugih. Mnogi slučajevi pokazuju da je to točno, no ja se time ne želim pomiriti i neće me nitko natjerati da budem beskrupulozniji, gramzljiviji i sebičniji kako bih dokazao da sam “sposobniji”. U to sam potpuno siguran.




Post je objavljen 18.09.2008. u 22:26 sati.