Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Pisci na Cvjetnom






Biti pisac, po definiciji, podrazumijeva komunicirati – s čitateljima, izdavačima, pokojim zločestim kritičarem, medijima, ali i slušateljima. Jer, napisana riječ, pjesma ili proza, vrlo lako postaje izgovorena i na neki čudan način ona time dobiva puni smisao. Biti pisac danas, u globalnoj zajednici, nećemo se lagati, znači i nastupati u klubovima, na sveučilištima ili sajmovima, ići na turneje, riječju ukazati se pred konkretnim i potencijalnim čitateljima koje može zanimati i više no što biste htjeli otkriti, ali što se može – takva su pravila igre. Popularna kultura književnosti je omogućila nove oblike socijalizacije i približila je spektaklu za koji se mogu naplaćivati i ulaznice, a piscu da se okuša i u performativnim umjetnostima.
'Pisci na Cvjetnom', akcija pokrenuta u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, ima vrlo jednostavnu nakanu – izvući pisce iz geta uobičajenih prostora na kojima se održavaju književne manifestacije, srušiti im zidove koji štite i ostaviti ih na vjetrometini, prebaciti ih u drukčiji prostor jednog od glavnih zagrebačkih trgova, na pravi stage i s ozvučenjem jednog poštenog rock koncerta. I pustiti im da govore, čitaju, sviraju, pjevaju ili tko zna što već svi ti pisci mogu. Pisci izbačeni na trg na određeni se način vraćaju kući, u necenzurirani prostor onog famoznog trokuta – pisac, književno djelo, čitatelj. A čitatelj može biti i posve slučajni prolaznik, to nikako ne treba smetnuti s uma.

U suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, a u sklopu programa 'Yesen u Zagrebu' 22. i 23. rujna u 19h, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, na velikoj pozornici čitaju, pišu, pjevaju, riječju nastupaju:

22.09.2008. u 19h
Renato Baretić
Nikica Petković
Boris Perić
The Beet Fleet &
Gost iznenađenja

23.09.2008. u 19h
Rujana Jeger
Ivica Prtenjača
Dalibor Šimpraga
Syke Kamikaza

Moderatorica obje večeri: Jagna Pogačnik

Dođite i čujte ih!






Post je objavljen 18.09.2008. u 12:23 sati.