Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zbog nesposobne policije premlaćivanja preselila u dnevni termin

Izlaganje Berislava Rončevića u Saboru na aktualnom satu o sigurnosti u zemlji, zapisničarske službe nisu još uspjele ni arhivirati, a demant suhoparnih statistika stigao je sa zagrebačkih ulica. Najnovije premlaćivanje Josipa Galinca usred bijela dana jasan je znak zagrebačkog krim miljea da se nikog ne boji.

Galinac je nakon novinara Duška Miljuša i sada već bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, treća pretučena osoba u zadnjih stotinjak dana. Ubrojimo li još u ovo i smrtno stradalog dječaka Luku Ritza pretučenog zbog par kuna i mobitela te slučajeve maloljetničkih bandi koje sve više mlate djecu po rubnim naseljima grada Zagreba, dolazimo do vrlo jasne spoznaje da je zagrebačka policija potpuno zakazala i da više nije u stanju osiguravati mir i red u Zagrebu.

Na ovo što se dešava upozoravali smo još od početka ove godine kada je HDZ na mjesto ministra unutarnjih poslova postavio najnesposobnijeg mogućeg čovjeka, Berislava Rončevića. Nakon što je Rončević poharao MORH dobio je premještaj u MUP gdje je nastavio u svojem stilu, nekompetentno i nesposobno. Rezultat njegovog ministrovanja došao je na naplatu i prije nego li je itko očekivao. Sigurnost u gradu Zagrebu strmoglavila se doslovno preko noći, a policija umjesto da se bavi kriminalom bavi se sama sobom.

Tzv. hrvatski FBI nije još ni osnovan, a u HDZ-u su se već posvađali tko će biti na čelu tog novoosnovanog odjela. Kadrovska promaknuća nesposobnih, ali poslušnih uzela su maha kao nikad do sada, dok oni koji ukazuju na probleme završavaju degradirani. Kao što je to primjerice bio slučaj šibenskog policajca, koji je zbog bloga zaradio suspenziju. Da ironija bude veća, upravo novoimenovani načelnik zagrebačke policije, Branko Peran bio je načelnik šibenske policije koji je suspendirao šibenskog policajca.

Post je objavljen 18.09.2008. u 10:01 sati.