Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinjurjevic

Marketing

"HRVATSKA BANDITSKA LIGA"

Hrvatska je zapljusnuta valom uličnog nasilja.
Premlaćuju se srednjoškolci, mladići, djevojke, novinari, bankari, političari, poduzetnici...
Vatromet premlačivanja !
Jesmo li mi zaista dio Balkana...kojeg se tako grozimo ?
Jesmo li se makli i korak od onog barbarizma kada je sila krojila sve relacije u društvu...a nikakve institucije društva, zajednice - ili nisu postojale ili su bile samo dekor za zulume moćnika ?
Ili smo samo domaće buzdovane zamijenili uvoznim bejzbol palicama ?
Ah, što ti je ta globalizacija...ili sveopća amerikanizacija...u kojoj, uostalom, kao i u svemu drugom, dobrano kaskamo za originalom. Pa tako tek danas Zagreb glumi Chichago iz dvadesetih godina prošlog stoljeća.
Toliko je tih jakih "razbijačkih timova" da mi pada na pamet jedna morbidna ideja.
Nije li Hrvatska zrela za osnivanje "HRVATSKE BANDITSKE LIGE" ?
Ovi badolerosi koji premlaćuju sve po spisku lijepo bi se organizirali u "Športsku banditsku ligu" i natjecali se koji će Tim mjesećno premlatit više građana.Sve po pravilima - molim lijepo !
Ne bi se mlatili između sebe..I tu je ta humana dimenzija športa. Nego bi tukli publiku, odnosno građane. A tako bi i građani, na neki način, sudjelovali u tom natjecanju čime bi smo šport približili i najsiromašnijim članovima našeg društva u tranziciji.
Sada samo djeca bogatuna igraju, recimo, tenis..a ovako bi i najšire narodne mase i njihova djeca bili uključeni u "športske aktivnosti".
A što se tiče "banditskih timova"...konkurencija bi bila izuzetna. Očito smo za to nadaren narod. A mogao bi se osnovat i "Hrvatski banditski savez" kao krovna organizacija koja bi pratila i nadzirala natjecanja...jer ipak smo pred vratima Europske Unije...pa je red da se navikavamo "da se igra po pravilima" !
Trebalo bi, svakako, imati i nepristrane suce.
Evo...na čelu te "sudačke organizacije" mogao bi bit ministar policije Rončević koji je jučer samozatajno u Saboru tvrdio kako nema kod nas dovoljno tog premlaćivanja - jer da statiske govore kako je sve manje nasilja na našim ulicama. Takvi nama trebaju ! Skromni...a ne neki puvanderi bez pokrića ! Evo samo po ure nakon njegovih riječi jedan "jaki tim" slomija je sve kosti poznatom poduzetniku. Polomio mu "sve ekstremitetete" i to tako da se radi o otvorenim prijelomima.
Ka da je to lako ! Ko će dat takve prirodne talente ?
A treba tu još i vježbe, i to kakve.
A Rončević skromno da skromnije ne može stalno ponavlja: "Ma nije to tako, ljudi moji!".... "Ma nema toga tako puno"....."Ma sve je to još u povojima".....
Ma di ga majka rodi tako skromna !
Ako bi se ova moja ideja prihvatila - ko zna dokle bi smo mi sve mogli dogurat i u međunarodnim razmjerima.
Samo nisam jedino siguran - bi li nas oni tudumi i provokatori sa Zapada razumili i podržali u ovoj inicijativi ili bi opet nešto zanovjetali. Te nevalja vam ovo, te ne valja vam ono.....Jer ka da mi ne znamo da nas oni mrze i da mrze sve šta je naše.... a Bogami su ljubomorni i na naše prirodne talente i na sve šta je izvorno hrvatsko.. Uostalom ko ih šljivi...Ako neće s nama pa i ne moraju. Navikli smo mi bit sami pa šta nan fali ! Možemo mi osnovat svoju "Hrvatsku banditsku ligu" a oni nek pate i neka nam zavide !
Uostalom ko zna - more bit da i oni jednog dana dođu pameti !

Post je objavljen 18.09.2008. u 07:47 sati.