Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

6. Zimski otvoreni go-turnir 2005. Go kluba 'Velika Gorica' – 12. 02. 2005.

Kao i obično i ovaj velikogorički vikend-go-turnir je igran u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ u Zagrebačkoj 90. Vrijeme za igru 30 minuta po igraču uz byo-yomi 15 sekundi za potez i komi u egalu 6,5 poena. Sistem odabira protivnika i izračuna redoslijeda je bio švicarski.
Ovaj puta nas je startalo desetoro, ali za razliku od prošle subote, nitko novi nije naknadno došao.
Nakon pauze, ovaj puta, nam je ponovo ovdje i Marko Vračan. Bilo je zanimljivo vidjeti kako će se nositi s Matejom. Njih dvojica su trenutno najjači igrači po kyuu u Habdeliću. Žrijeb je htio taj susret odmah u prvom kolu. Matej je puno napredovao, a Marka neko vrijeme nije bilo, pa se očekivala pobjeda Mateja, ali ne. Marko je znalački odradio sve i uvjerlivo pobjedio sa 41,5 poena. Neda Marko školski prestiž, a Mateju je čekati novu prigodu. Često takova partija donese neka pražnjenja i promjenu koncentracije. Tako je Marko, odmah po toj partiji, izgubio od Tajane i Andreja i završio na šestom mjestu. Matej je dobio sve partije do kraja i to protiv Lucie, Siniše i Tajane i tako prestigao Marka. Bio je čak drugi na konačnoj tablici turnira.
I opet turnirsku pobjedu odnosi Mladen pobjedivši sve svoje protivnike. Shvaćeno je da neozbiljnost u tim partijama ne prolazi, tim više što su partije handicap. Protivnici su mu po kolima bili Marcela, Andrej, Tajana i Siniša. S Matejom se nije susreo.
Andrej se definitivno vratio. Ipak nije se bitno promjenio u igri. Voli riskantne situacije, ali ih ne proračunava dovoljno. Tako često izgubi partiju s dobrim izgledima.
Siniša je u par navrata ostvario izgledne pozicije, ali nije izdržavao do kraja. Dobivao je protiv Mateja i Mladena u zadnjem kolu, ali mu se pod kraj istopila premoć, pa je te partije izgubio. Na kraju je četvrti.
Tajana je, kao i Siniša, izgubila od Mladena i Mateja. Uz za pola poena slabiji sos je iza Siniše, na petoj poziciji.
Ivo je ugodno iznenadio. Pravila su shvaćena i uspjeva i pobjeđivati. Danas je od tri partije dvije dobio i to protiv Marcele i Antonia. Kreće polako naprijed i sada je na 24. kyuu.
Lucia je pobjedila prijateljicu i konkurenticu Marcelu i bila osma.
Antonio ozbiljno pristupa igri i trudi se. Danas nije bilo vrijednijeg bodovnoga rezultata, ali on već lijepo stvara prostore. Biti će uskoro i kategornih napredovanja.

Konačni redoslijed je bio:
1. Mladen Smud 3. dan 4 pobjede i sos 7,0
2. Matej Zakanj 10. kyu 3 pobjede i sos 7,0(37,5)
3. Andrej Knapić 6. kyu 3 pobjede i sos 7,0(34,5)
4. Siniša Zadjelović 10. kyu 2 pobjede i sos 10,5
5. Tajana Tumpa 7. kyu 2 pobjede i sos 10,0
6. Marko Vračan 10. kyu 2 pobjede i sos 9,0
7. Ivo Borić 25. kyu 2 pobjede i sos 3,0
8. Lucia Prvonožec 24. kyu 1 pobjeda i sos 8,0
9. Antonio Pavlović 25. kyu 1 pobjeda i sos 6,5
10. Marcela Kovačić 25. kyu bez pobjede i sos 10,5
Nove kategorije: 24. kyu: Ivo Borić
Ovdje smo opet slijedeće subote 19. 02. na 7. Zimskom. Isto mjesto i isto vrijeme početka.
bl. Muradenu


Post je objavljen 14.02.2005. u 10:39 sati.