Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Smak ?

Jahači Apokalipse

Apokalipsa je grčka riječ koja znači 'otkrivenje '. Tako se zove i zadnji dio , zadnja knjiga Biblije ( a ta riječ - biblija , znači upravo to, slobodno prevedeno ; knjiga , knjige…)

Tako , da kada govorimo o 'Jahačima Apokalipse ' , govorimo o jahačima koji se spominju u Otkrivenju u Bibliji . Otkrivenje je po žanru (genre –franc.) , po stilu, proročka knjiga . Spada dakle u literaturu koja po stilu nije ni poezija , ni proza nekog epskog stila , već nam otkriva što nam donosi budućnost . Eshatologija je dio teologije koji proučava upravo to , što će biti na kraju i/ili pred kraj, i što nam proroštva o tome govore. Što će točno biti u budućnosti zna samo Bog , koji po ljudima , prorocima , to navješćuje i otkriva i nama ostalima . Cilj takvog otkrivanja i proroštva mije da nas samo zaplaši ili da nas zaplaši preko neke mjere ( da nam se ' odsijeku ' noge , da prestanemo više i razmišljati , da umremo od straha , da … ) , nego da uz potrebnu ozbiljnost u svom životu napravimo promjene koje će nam pomoći da unaprijed prorečene događaje doživimo i proživimo ( preživimo ) !

Dobra vijest je da smaka svijeta neće biti ! ( neće sada u skoroj budućnosti biti uništena Zemlja i život na planeti )
Loša vijest je da će biti ( i već ima ) uništenja u kojima će stradati mnogi!

U Otkr 6 : 1 … - ' U viđenju , kad Janje otvori prvi od sedam pečata …' javljaju se jahači na konjima različitih boja . Čak je i dano tumačenje za značenje tih jahača . Oni predstavljaju rat( ove ) , glad , bolesti, katastrofe …
Ne živimo li mi već u tome vremenu ?

Ne bih htio nikoga uplašiti ( preko mjere ) , već pozvati nas sve na ozbiljnost , jer u takvom vremenu živimo .

Devedeset i pet posto građana Hrvatske se izjašnjava kao kršćani – 90 % kao rimokatolici . Na svakoj misi se ponavlja tzv. 'Tajna vjere ' : 'Tvoju smrt navješćujemo, Tvoje uskrsnuće slavimo , Tvoj slavni dolazak iščekujemo ¨!

Ne mislimo li da je taj Drugi Kristov dolazak blizu!?


Post je objavljen 15.09.2008. u 00:07 sati.