Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sanchy17

Marketing

Ronaldo dobio Zlatnu kopačku: Ja sam promijenio nogometnu igru

Pompozno i samouvjereno govorio je Cristiano Ronaldo u intervjuu za Gazzetu dello Sport nakon što je na rodnoj Madeiri primio nagradu za najboljeg strijelca europskih liga...
- Ova je nagrada dokaz da sam promijenio nogomet. Obično napadači dobivaju Zlatnu kopačku, a ja sam ipak krilo – izjavio je Manchesterov portugalski nogometaš zanemarivši pritom notornu činjenicu da je veći dio prošle sezone upravo on bio najistureniji Unitedov igrač, baš kao i najoslobođeniji obrambenih obveza. Za njega su ih obavljali Wayne Rooney, kojega je Ferguson od napadača zbog Portugalca pretvorio u desnog bočnog veznjaka, kao i neumorni Carlos Tevez. Europsku Zlatnu kopačku Ronaldo je zaslužio zahvaljujući 31 premierligaškom golu u prošloj sezoni. Svaki gol u najboljim europskim ligama boduje se koeficijentom dva, dok se u slabijima koeficijent srozava na 1,5 (poput, primjerice, Nizozemske) odnosno na 1 (poput Hrvatske). Po tom je sustavu bodovanja Španjolac Daniel Güiza (27 golova za Mallorcu) zauzeo drugo, a Ajaxov Nizozemac Klaas-Jan Huntelaar (33 gola) treće mjesto. Od Portugalaca ranije su Uefinu Zlatnu kopačku osvajali Benficin Eusebio (1968. i 1973.) i Portov Fernando Gomes (1983. i 1985.). Ronaldo je bez okolišanja izjavio da samoga sebe također vidi kao najizraženijieg kandidata za Zlatnu loptu, nagradu koja na kraju godine ide najboljem nogometašu u Europi.
- Najbolji je kandidat za sve ostale nagrade – Cristiano Ronaldo. Bez lažne skromnosti, mislim da sam bio najstalniji u formi tijekom prošle sezone. Želim ući na popis najboljih nogometaša svijeta svih vremena. Kad je u pitanju njegov povratak pred nezadovoljnu publiku na Old Traffordu, iziritiranu njegovim inzistiranjem na odlasku u Real, Portugac nema straha.
- Kad opet odjenem majicu Manchester Uniteda, dat ću sve od sebe. A već sada zauzimam važno mjesto u povijesti kluba. Kad opet zaigram, navijači će me opet zavoljeti – kazao je.
Na kraju je dodao da se nipošto ne vidi u Manchester Cityju, bez obzira na potencijalno bogatsvo drugoga mančesterskog kluba.
- Želim igrati samo u velikom klubu, a novac ne čini neki klub velikim.





Post je objavljen 14.09.2008. u 19:38 sati.