Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

David Icke i čovjekoliki reptili

Da ustvrdim da sam do večeras znao tko je David Icke, lagao bih kao pas. Jer svi znaju da sam neuk i da nemam pojma o bilo čemu. Jedva da znam i tko je npr. Alojzije Stepinac.

U životu ne čitam gotovo ništa. Jer sam lijen. Ili - uvijek nađem pametnijeg posla. rolleyeszubo

No, kad sam na Jutarnjem.hr pročitao naslov "David Icke: Ljudi reptili izazivaju treći svjetski rat", moram priznati da sam sa silnim zanimanjem pročitao vjerojatno najduži članak kojeg sam ikada tamo uočio.

Jer, silno je zanimljivo čitati o čovjeku koji je sigurnost posla cijenjenog sportskog novinara zamijenio nesigurnošću čudaka koji izučava vlastite teorije o zavjeri nekih čovjekolikih reptila koji, dobro zamaskirani - vladaju svijetom. Pogotovu kad takav na trenutke tako fascinantno zvuči:

...A strah od smrti, kao i stvaranje osjećaja superiornosti ili ugroženosti kroz rasnu, vjersku, nacionalnu, klasnu i ostale pripadnosti, služi sukobima, tjeskobama, mržnjama, nasilju, što sve našu svijest održava niskom i sebičnom, ne dajući joj da se razmaše.


Članak ima više takvih trenutaka:

...A onda se, uz osmijeh, prisjetio kako “mora da je bio mazohist” kada je početkom 90-ih prihvaćao turneje po britanskim sveučilištima, gdje su na njegova predavanja dolazile tisuće studenata i poneki nastavnik, svi sa samo jednom namjerom - da se “beskrajno zabave gledajući izbliza u tako sumanutog luđaka”, “slušajući njegove besmislice” i “jasno mu dajući do znanja što o tome misle”, grohotima smijeha, gotovo valjajući se po podu. A onda ih je, kaže, upitao dvoje - prvo, smatraju li ga mentalno poremećenom osobom, na što je dobio urnebesni potvrdni odgovor, i drugo kakvi su onda oni kada se dolaze tako bolesnoj osobi smijati, na što je u dvorani zavladao potpuni posramljeni tajac.



Da li ću sada čitati Ickea? Ne vjerujem, previše sam lijen. I nemam vremena. Ali mi je drago znati da postoje i takvi čudaci kao balans plitkom i dosadnom građanskom konformizmu. Oduvijek sam volio zanimljive čudake.

Izvrstan članak Ahmeda Salihbegovića u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Post je objavljen 14.09.2008. u 00:37 sati.