Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blacknhl

Marketing

Prognoza sezone za BOSTON BRUINS

Malo momcadi je prosle sezone ucinilo svoje navijace sretnijim od Boston Bruinsa. Prognoze na pocetku su ih smjestale na niske pozicije ali oni su sa nekim pojacanjima i kvalitetnim trenerom uspjeli doći do playoffa. Nakon sto je odigrao 10 utakmica najbolji im igrac Patrice Bergeron se ozljedio, a veliko ljetno pojacanje na vratima Manny Fernandez je morao na operaciju koljena. Bez obzira na sve trener im Julien je uspio cijelu sezonu izdrzati bez nekog veceg niza poraza kao i bez niza pobjeda i cijelu sezonu je drzao se oko 8. pozicije zadnje koja vodi u playoff. Sa nekoliko rookiea koji su stasali u igrace za prvu momcad Boston ima koncentraciju talenta koji je sada godinu stariji i iskusniji i buducnost im izgleda svijetlija nego pred proslu sezonu koju su zavrsili sa 41-29-12 i 94 boda.
Na vratima im se ove sezone vraca Manny Fernandez koji je zbog problema s leđima i koljenom proslu sezonu propustio cak 73 utakmice. Ako ove sezone bude zdrav od Fernendeza koji je prije igrao u Wildsima i osvojio Jennings trofej skupa sa Backstromom u sezoni 2006/07- trofej za vratara koji je odigrao najmanje 25 utakmica tijekom sezone a cija je momcad primila najmanje golova. Uz njega na vratima ce biti Thomas koji u svojoj 4 punoj NHL sezoni ima 73-62-20 sa 2,80 GAA i 91,3 % obrana. Prosle sezone je igrao 57 utakmica sa scorom 28-19-6, 2,44 GAA i 92,1 % obrana. Tuukka Rask je treci vratar i vratar za buducnost. Doveden je prije 2 godine iz Toronta a prosle sezone u AHL-u je u 47 utakmica imao 27-12-3 dok je u NHL-u proveo prosli studeni i prosinac i imao 2-1-1. Najvjerovatnije ce i ovu sezonu biti u AHL-u.
U obrani im ordinira najvisi igrac lige i kapetan momcadi Slovak Zdeno Chara sa 206 cm i 118 kg koji je prosle sezone imao najbolju sezonu sta se tice ucinka sa 17 golova i 34 asista. Uz njega tu su jos osporavani Chiarelli koji je proslu sezonu imao 13 golova i 23 asista, Andrew Ference (1 g, 14a), Aaron Ward koji obrani daje sirinu, iskustvo i dobre vjestine sa pakom, a prosle sezone je imao najvise blokiranih udaraca u momcadi- 119.
U napadu Bruinsa je guzva. Imaju 10 kandidata za 6 mjesta u napadu. Na centarskoj poziciji su sigurni Marc Savard i Bergeron u prve dvije postave. Novopridoslo desno krilo Michael Ryder ce biti uz jednog od njih, sto ostavlja Kobasewai Kessela u borbi za drugo mjesto u drugoj i trecoj postavi na desnom krilu. Nase gore list Milan Lucic je odigrao odlicnu rookie sezoni i natjecat ce se sa Sturmom na mjestu lijevog krila u prvoj postavi.

Post je objavljen 13.09.2008. u 23:26 sati.