Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blacknhl

Marketing

Prognoza sezone za CALGARY FLAMES

Iako u svojim redovima imaju igrace svjetske klase Jaromea Iginlu i Miiku Kiprusoffa Calgary je proslu sezonu zavrsio puno prije nego su se nadali, u prvom krugu playoffa. Zbog toga su ovo ljeto se koncentrirali na dovođenje napadaca kao sto su Mike Cammalleri i Todd Bertuzzi. Za obojicu se prognozira da ce igrati uz Iginlu koji je prosle sezone bio 3. najbolji strijelac lige (50 golova) i 3. najkorisniji igrac (98 bodova). Iz napada im je ovo ljeto otisa centar Kristian Huselius kao slobodan igrac a ovaj trio bi trebao biti udarna igla Flamesa.
Sta se tice vratara sve u Flamesima moze stati u 2 rijeci: Mikka Kiprusoff. 31-godisnji vratar je prosle sezone propustio samo 6 utakmica i sa scorom 39-26-10 i 2,69 GAA te s 90,6 % obrana ostaje prvi izbor na vratima Flamesa. Njegova zamjena 25-ogodisnji Curtis McElhinney je prosle sezone igrao samo 149 minuta i primio 5 golova u 51 udarcu. Kiprusoff je u zadnje 3 sezone igrao u svakoj preko 70 utakmica i svaku je imao najmanje 39 pobjeda.
Umoran od nekonstantnosti Calgary je napadaca Alexa Tunguaya (prosle godine samo 28 golova) prosljedio u Montreal u zamjenu za prvi pick drafta. U napadu su im sigurni spomenuti Cammalleri koji je prosle sezone imao 47 bodova u 63 utakmice i Bertuzzi iz Anaheima koji je proslu sezonu zavrsio sa 40 bodova (14 golova i 26 asista u 68 utakmica). Iako im je Huselius otisao u Columbus na centarskoj poziciji jos uvijek imaju Daymonda Langkowa koji je zadnji pu zabio manje od 20 golova u sezoni 2000/01. Također je tu i Craig Conray koji je proslu sezonu u 79 utakmica imao 34 boda.
U obrani Calgaryjev prvi izbor je Dion Pheneuf koji je proslu sezonu odigrao sve utakmice skupio 60 bodova i bio vodeći u momcadi po kaznenim minutama skupivsi ih 182. Uz njega ce biti veteran Adrian Aucoin koji je prosle sezone dao 10 golova i imao 25 asista.
Najveci problem Calgaryja prosle sezone je bio manjak discipline i igra u produzecima

Post je objavljen 13.09.2008. u 22:58 sati.