Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limun10

Marketing

Balić: Momčad smo za velike domete

Image Hosted by ImageShack.us



Prvi trening sa Croatia osiguranjem
Klupska je uprava u Zagreb dovela Balića u sklopu akcije - povratak hrvatskih reprezentativaca. On je uoči Pekinga u Zagreb došao zajedno s Tončijem Valčićem, a tome je prethodio dolazak Mirze Džombe i Igora Vorija. CO Zagreb je već sada respektabilna momčad, no Balić ne razmišlja o vremenima kada je Zagreb (1992. i 1993.) bio prvak Europe.

- Imamo nekoliko novih igrača, tek se moramo posložiti, no sigurno trebamo razmišljati o velikim dometima. Imamo odličnu momčad. Igramo u sigurno najtežoj skupini, ali mislim da možemo proći dalje - skromno je najavio rukometni virtuoz očekivanja za Ligu prvaka.

Bilo ga je lijepo vidjeti u dresu CO Zagreba okruženog suigračima iz reprezentacije. Sve su kamere ipak bile uperene samo u njega.

- Do sada sam nekoliko puta bio u Zagrebu i trenirao u ovoj dvorani (Kutija šibica), ali nikada u dresu domaćeg kluba. Osjećaj je dobar jer sam dugo planirao ovaj povratak - rekao je Balić u mikrofone okupljenih novinara prije treninga.

Uoči treninga Balića smo pitali kakvo je stanje njegove ozljede.

“Vidjet će se tijekom treninga”, glasio je kratki odgovor, a neizrečeni je na kraju dobio pozitivan prizvuk. I Ivano i ostali radili su punom parom. Lino Červar i pomoćnik Senjanin Maglajlija nisu imali previše razumijevanja. Iako još nisu ‘zacijelile rane’ iz Pekinga, trening je bio punog intenziteta.

- Odmora nije bilo, a sada je jasno da ga neće niti biti. To smo unaprijed znali jer nas čeka naporni period. Čekaju nas na klupskom planu domaće obaveze, Liga prvaka je naravno prioritet, a tu su i zadaci u reprezentaciji - kvalifikacije za Europsko prvenstvo te kao kruna sezone naše Svjetsko prvenstvo.

Nakon prvog treninga teško je donositi zaključke, no Ivano je potpuno svjestan da ga u Zagrebu čekaju ‘krv, znoj i suze’.

- U Španjolskoj je pristup puno ležerniji. To mi je pokazao već ovaj prvi trening na kojem nije bilo pošteda iako smo praktično tek došli iz Pekinga. Svi mi reprezentativci imali smo tek sedam slobodnih dana. No, to me upće nije iznenadilo jer se navike trenera Line Červara nisu promijenile. Koliko se naporno radi u reprezentaciji, tako se radi i u klubu.

• Razlike ipak postoje...

- Iako je u klubu koncentrirana polovica hrvatske reprezentacije, dosta je toga novoga. Slijedi nam period prilagodbe koja će ipak biti olakšana jer se poznajemo iz reprezentacije.

• Nakon Pekinga ostali su određeni ‘repovi’. Javnost je očekivala više, više su očekivali i sami igrači:

- Na Igrama smo dali sve od sebe, nitko se nije štedio i nemamo si što prigovoriti. Priznajem da me još uvijek muči to četvrto mjesto jer smo toliko željeli tu medalju. Upravo zbog toga možda i nije loše to što je odmor tako kratko trajao. Jednostavno nećemo imati vremena žaliti za Pekingom i razmišljati o tome što smo eventualno propustili i što smo mogli napraviti. Danas se u rukometu sve prebrzo događa, raspored nam je prenatrpan.

Ivano Balić

Rođen 1. travnja 1979.

Klubovi: Split, Metković, Portland San Antonio, CO Zagreb.

Odličja s velikih natjecanja: Zlato SP 2003. Portugal, OI Atena 2004., srebro SP Tunis 2005., EP Norveška 2008.

Najbolji igrač svijeta IHF-a 2003. i 2006. Peterostruki najbolji igrač (MVP) na pet velikih natjecanja - EP Slovenija 2004., OI Atena 2004., SP Tunis 2005., EP Švicarska 2006., SP Njemačka 2007., EP Norveška 2008.

Dvostruki dobitnik Državne nagrade za sport Franjo Bučar (2004.), pojedinačno i kao član reprezentacije.



Post je objavljen 12.09.2008. u 21:44 sati.