Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Kada je "PATRIA" došla u Hrvatsku?

Susjednu nam državu, Sloveniju, potresa škandal oko kupovine bornih kola finskog proizvađaća "Patria". Predsjednik vlade Republike Slovenije, Janez Janša, optužen je da je primao mito. Jedva da se može zamisliti gora optužba protiv jednog predsjednika vlade i to netom uoči izbora.

Kako se dakle ime finskog poduzeća "Patria" povlači po novinama, radio i TV postajama, u jednom trenutku mi se učinilo da mi je ime "Patria" nekako poznato i to u vezi s Domovinskim ratom. Nije trebalo dugo pregledavati moju "ratnu" arhivu i našao sam što sam tražio.

Davne 1991.god. nekolicina nas, okupljenih oko Štaba Narodne obrane u Novom Zagrebu, bila je zaposlena opremanjem dvije dragovoljačke satnije koje su po zapovijedi samog Predsjednika Tuđmana trebale krenuti na Banovinu.

Više se ne mogu sjetiti okolnosti pod kojima sam došao do adrese poduzeća "Patria" u Karlovcu. Ali, uspio sam nabaviti dovoljan broj uniformi i dodatne opreme. Račun je virmanom platila "Privredna banka".

U ono doba nisam znao tko i što je "Patria". Danas znadem nešto više. Zanima me, da li je to bila ova ista finska "Patria" i da li je već u ono doba "Patria" zarađivala na našem ratovanju i dakako, ako je tako, tko je dobio proviziju.

Ovdje donašam kopiju "Otpremnice" koja dokazuje moje tvrdnje.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us







Post je objavljen 17.09.2008. u 07:00 sati.