Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: NEW KIDS ON THE BLOCK


Nakon najavnih singlova novog, povratničkog albuma teen atrakcije s kraja 80-ih, bio sam prilično siguran da će nakon Jesseja McCartneyja ovo biti još jedan guilty pleasure album 2008.
Summertime je bila zarazna ljetna pop pjesmica, a u nešto ozbiljnijoj i zanimljivijoj verziji predstavljaju se na novom singlu Single, gdje im u pomoć priskače i Ne-Yo. Većina albuma nažalost ipak ne doseže razinu koja bi zadovoljila malo strože kriterije. Koliko god na momente zvuče zanimljivo i suvremeno, toliko su na momente strašno neuvjerljivi. S obzirom da se većina grupe već približila četrdesetima, teško ih se može ozbiljno shvatiti kad se obraćaju s razine srednjoškolaca, a tekstovi konstantno vrludaju na tim razinama.
Ipak, za razliku od primjerice Backstreet Boys koji su na posljednjim albumima eksperimentirali s pop-rock glazbom, New Kids On the Block zadržali su teen pop zvuk kojim su na početku i osvajali publiku (ima i tome neke čari valjda). Nešto poboljšan naravno, jer su dobili od svakog producenta (Red one, Polow da Don, Timbaland) dio današnje popularne produkcije.
Daleko od toga da je album loš, naći će svoje poklonike među ljubiteljima ovakve glazbe, no šteta je što mu nedostaje taj jedan final touch koji bi ga spojio u jednu bolju cjelinu. Debitirali su visoko na Billboardovoj listi albuma ovaj tjedan, no s malo jačim tekstovima i jasnijom vizijom, moglo se vrlo lako dogoditi da im povratak bude puno veći.
OCJENA: 3+

Post je objavljen 11.09.2008. u 00:05 sati.