Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA ka LIBRAR: OLIMPIJSKE IGRE SU FARSA

Evo danas 10. rujna 2008. se obilježava Hrvatski olimpijski dan. Naime prije 17 godina je Zagrebu konstituiran HOO. Napravit ću veliku vremensku digresiju i vratiti se u antičku Grčku, odakle je sve i poteklo.Jedna legenda kaže da je tadašnje Olimpijske igre ustanovio sam Bog Zeus kao proslavu pobjede, u bitci za vrhovništvom, nad ocem Kronom. Iako i te Olimpijske igre nisu bile demokratične , bar u današnjem smislu, jer se nisu mogli natjecati robovi i žene, ove današnje su ipak nazadovale U SVAKOM SMISLU. Moderne olimpijske igre osmislio je humanista baron Pierre de Coubertin, između ostalog i zato, što je u njemu zaživjela želja o zajedništvu među narodima, želja o natjecanju na sportskom, a ne na bojnom polju. A što je od toga ostalo danas.Pobjednici u u staroj Grčkoj, dobijali su vijenac s od lovora i bili su doživotno poštovani. Ovi danas dobijaju medalje, novac od sponzora, u nas, i od države. Što želim kazati? Zašto su olimpijske igre postale farsa. U olimpijskom selu nema pravog druženja, među sportašima, neki čak spavaju u posebnim hotelima. A što kazati o sofistciranom dopingu - od uzimanja steroida do genskog dopinga. Antidoping kontrola uvijek kasni nad timovima stručnjaka za doping. Nažalost ! Što je vrlo važno, zdravlje mladih sportaša i njihovih potomaka je ugroženo, uzimanjem dopinga.U ime čega, zbog sviranja himni i podizanja zastava na jarbole i onih predsjedničkih BJELOSVJETSKIH čunki koje sjede u VIP LOŽAMA.
Dajmo mogućnost svim mladim ljudima bavljenja sportom, bez uzimanja harača - članarina od njihovih siromašnih roditelja.Čelnici HOO,državni čelnici nije dovoljno sjediti u VIP ložama na Olimpijskim igrama i drugim prestižnim natjecanjima i osmijehivati se TV-kamerama. Gospodo dignite guzice i založite se da sva djeca imaju pravo bavljenja sportom. OSTAVITE SE PRIMANJA SPORTAŠA S MEDALJAMA NA PANTOVČAKU I U BANSKIM DVORIMA I SLIKAVANJA S NJIMA. OSVAJAČIMA MEDALJA SVAKA ČAST, ALI TU NE ZAVRŠAVA VAŠA MISIJA. ONAJ VELIKI DUG DRŽAVI KOJI STE NEZAKONITO OPROSTILI DINAMU, HAJDUKU I DRUGIMA, MOGLI STE UPOTRIJEBITI ZA RAZVOJ SPORTSKOG POKRETA MLADIH. JER TO BI BILO PRAVO ZDRAVLJE NACIJE. PROBUDITE SE, ALI I MI SVI SKUPA !
AKO JE ANTIČKIM IGRAMA VLADAO BOG ZEUS OVIMA VLADA BOG NOVAC. U IME SPORTA DRŽAVNOG I INOG PRESTIŽA VRTI SE VELIKI NOVAC U TAKUJINE TAJKUNA. DOKLE OVAKVA FARSA? NADAM SE DA IMA NADE !

Post je objavljen 10.09.2008. u 20:42 sati.