Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/x-baby-join-me-in-death-x

Marketing

..NeŠŠ..o..HiMu...

pjevaKada je HIM nastao 1991. bio je bend sastavljen od tipičnih tinejđera koji su željeli u potpunosti iskoristiti život i dospjeti do najviših granica. HIM je tada imao četiri člana a samo su dva bila stalna, Ville Valo i Mige Amour. Ville je snagu glazbe osjetio u sebi vrlo rano. Njegov otac ostavio je karijeru u glazbenim vodama koju je njegov sin nastavio nekoliko godina kasnije.
Zbog glazbe je Ville odlučio napustiti školu a njegovi su roditelji razumijeli žudnju i vidljivu ljubav za glazbu u sinu pa su ga poticali da radi ono što voli.
Ville je svirao bass i bubnjeve u različitim lokalnim bendovima i radio u očevom sex shopu. U vrijeme kada je HIM postajao više od crteža na papiru Ville je bass prepustio Migeu i primio mikrofon dok je gitaristički dio bio Lindeov posao. Bubnjar Patka došao je iz gradića Lappeenranta i tako je bend naziva His Infernal Majesti započeo karijeru. HIM danas nema mnogo veze sa His Infernal Majesty. Bend je svoj prvi koncert odsvirao u Helsinkiju 1991., zahvaljujući bliskom prijatelju. No, bend tada nije nastupio pod imenom HIM, u Tavastiji su se pojavili pod imenom Kifferi.
Riječ Kifferi znači crna osoba, i prirodno su pobudili nezadovoljstvo među Villeovim prijateljima pa je ime zahvaljujući njima promijenjeno, prvotno u His Infernal Majesty, potom u HIM.
rofl



Post je objavljen 10.09.2008. u 19:21 sati.