Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Požežanka ljepotica festivala

Raspjevani i rasplesani dani požeškog glazbenog festivala i ove su godine zaključeni smotrom folklora nazvanom "Oj, Požego, sve ti je na glasu, zlatne žice, kolo, ljepotice".

Skromna pobjednica
Pozivu organizatora smotre, KUD-a Požega, odazvalo se 13 kulturno-umjetničkih društava iz raznih krajeva Hrvatske te Širokog Brijega i Austrije, a nastupe folkloraša koji su na središnjem gradskom trgu predstavili bogatstvo narodne baštine i ove je godine "začinio" izbor ljepotice festivala.

Za tu se titulu natjecalo 13 djevojaka, članica kulturno-umjetničkih društava, a stručni žiri je uz ljepotu, ocjenjivao i nošnje te držanje kandidatkinja. Najviše je glasova žirija osvojila Požežanka Ivana Lovreković, druga je bila Kristina Zovko iz Širokog Brijega, dok je treće mjesto pripalo Nikolini Grgić iz Tenje. Pohvala je, pak, pripala Ružici Anđić iz Austrije.

Za natjecanje su me prijavili članovi našeg kulturno-umjetničkog društva, a ako oni smatraju da sam lijepa, onda valjda jesam skromno je kazala Ivana, inače srednjoškolka i buduća trgovkinja koja se folklorom bavi od sedmog razreda osnovne škole.

Prodaja slastica
Domaćinski KUD Požega organizirao je i sajam kolača za koji su članice društva pripremile čak stotinu vrsta slastica. Četrdeset vrsta kolača pripremili su i u KUD-u Vjekoslav Klaić iz Garčina, a sve su slastice posjetitelji mogli kupiti po cijenama od tri i pet kuna za komad. Zarađeni novac namijenjen je potrebama društava.

Foto: Duško Mirković
Autor VESNA MILKOVIĆ

VEČERNJI LIST

Post je objavljen 08.09.2008. u 11:51 sati.