Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kudslavkojankovic

Marketing

43.VK jeseni Folklorne veceri 07.09.2008.

Nustar - dugotrajan ulaz i namjestanje ali dobra uvodna pjesma, dosta dobro otpjevano i u kolu samo da je malo vise osmjeha na licima. Tamburasi su se pokazali kao cvrst bedem. U kolu dobro otpjevano za jos bolje potrebno je..., ma dajte vise zivota u to sve! Evogac i kraj,i da tu je i osmijeh, ma to super...

Drenovci - Opa, dide i bake se namjestaju, "Ide jesen, ide jesen", super s samicom otpjevano. Mladi su na redu, prvo kolo, moze to i bolje, "Taj taj tandora" onak tak tak, malo previse vrckanja i neujednacenosti! Sl. kolo pjesma super, malo glup odlazak al dobro je. Tamburasi u pocetku nesigurni, ali kasnije ma dobro odradjeno!

Vodjinci - "Hopa cupa" pocimalja sigurna, "Lanac i po livade" dobar tempo, samo sto pocimalja treba to izrazajnije i zrnu glasnije! Sl. Kolo muska pjesma moze proci, a zenska pocimajla promasila intonalitet! Mista s brzim vrtnjama! Hm, a onda malo ukoceni al tamburasi pa dajte mozete vi to jos bolje!

Tovarnik - na samici Ivo Vorgic, razglas nikako da se nastima! Sirotica, pa tamburasi se raspali, tj. primas zastekao! Lijepo izgledaju, nosnje se sjaje! Violina preuzima inicijativu, primas se sve cesce gubi!

Rokovci-Andrijasevci - al nas ima...plesaca, pjevaca...hm dobar odabir obicaja, lijepo dotjerani i obuceni svi. Sl. kolo pocimalja sigurna tek nakon drugog puta! Fino jako, prodorno, ma nije ni cudo kad ih ima puna pozornica! "Igrala bi dere"... cure dajte malo osmjeh na lice, pa ne idete na sprovod! "Narodi nam se" previsoko u nekim djelovima za pocimajlu! Malo vajde od svega tog ali potrudili su se... svaka cast.

Jarmina - Ooo Boze sto zagorci? Ulazna pjesma fals! Iako se samo trckara po pozornici, potrebno je i to napraviti u ritmu! Ne ovo mi se ne svidja! Cemu zagorci kao prvo?! Ovako stariji ljudi nemaju, a niti se ocekuje od njih da imaju toliko snage pa i kondicije za ovako skakanje i trckaranje! Neki elementi koraka zagorja su iskrivljeni i izobliceni, al otom potom...

Privlaka - al cemu spominjati Mirka Filipovica! Jel on kakvo kulturno dobro?! "Majka Mari", super! Cure s osmjehom na licima, ide im to, vidi se po licima da su i one same zadovoljne! Et i svinje prosle, tempo se ubrzava... "Oj Dorate" malo vise pokretljivosti i vrckosti treba u ovome! "Ceranac" prvog glasa nema sve se stopilo u jedno! moze se to i bolje...

Podgradje - obicaji tucanja suncokreta! Pjevacka skupina malo mrtva, a sto djeca tamo onak naprijed ukoceno stoje... a vise oce li to poceti, pa nikako da se namjestite! Hm, ovo je nekakva "Mista" na samici, neuvjezban ples! E dida moras ti njih hvatati, oni tebe ne fermaju,ma sam ti sviraj mi cemo svojim tempom, pa ubrzase... A sto sad?! Zbunjeno, aaaaa... gotovo je, idemo dole!

"Etno golubica" Vinkovci - Hopa, upadaj na pozornicu! Tamburasi bezprekorno ;-) Ajme sta ovaj dida izvodi, razbacao se, a nema pojma sokacko k.! "Aj na levo" super puno bolje, prvi puta cujem malo drugaciju melodiju, al ide to! "Oj rasticu susnjati", ne definiran korak!

Slakovci - A joj... bas prosvirao ili ga je nabio na mikrofon ili opet razglas! Ma vid ti djece sto heklaju ili sto vec?! Dobar pjesmuljak o grozdju! "Aj na levo", pa kolo, veselo veselo, ma tako se to radi...skakuci, vrckasto, a pravilno i lijepo, bravo! Zenska pocimalja ekstra prava! Fino, lijepi prikaz, veseleci se na becarac! Ma super! Osmijeh sve popravlja!

Ako je i ovakva bila prosla folklorna vecer tj. 2. onda vjerujem da nisam puno toga propustio! steta
Gledajte ovo sve s pozitivne strane! Potrebno je samo vjezbe i vjezbe...

Post je objavljen 08.09.2008. u 18:50 sati.