Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojosijek

Marketing

Osnovna škola Ljudevita Gaja, smještena u Donjem gradu, sagrađena je 1961. godine, a od tada, prema riječima ravnateljice Aleksandre Krampač-Grljušić, nisu učinjeni gotovo nikakvi radovi, koji bi modernizirali školu ili obnovili mnoge nedostatke izazvane

Osnovna škola Ljudevita Gaja, smještena u Donjem gradu, sagrađena je 1961. godine, a od tada, prema riječima ravnateljice Aleksandre Krampač-Grljušić, nisu učinjeni gotovo nikakvi radovi, koji bi modernizirali školu ili obnovili mnoge nedostatke izazvane lošom brigom i vremenom. Ponajprije se to odnosi na električne instalacije i prozore, odnosno cjelokupnu stolariju, koji su u katastrofalnom stanju.
- U sedam učionica prozori su stari koliko i škola i ne smijemo ih uopće otvarati, nego smo ih zakucali. Naime, u kolovozu ove godine, u vrijeme sastanka Nastavničkog vijeća, jedan je prozor pod naletom vjetra pao na klupu, u neposrednoj blizini nastavnice. Prošle je godine, pak, prozor pao na dijete, odnosno, staklenim je dijelom prošlo kroz njega, no srećom nije bilo ozljeda. Zbog toga smo mnoge prozore morali zakucati jer sigurnost djece je najvažnija - kaže ravnateljica. Uvjeti u učionicama zbog toga su izrazito neadekvatni, one se ne mogu prozračivati, a financijskih sredstava za uređenje nedostaje.
- Iz vlastitih smo sredstava zamijenili instalacije u knjižnici, a roditelji su tijekom ljeta popravili rasvjetna tijela i instalacije u jednoj učionici. No vrlo je teško naći donatore za ostatak uređenja jer za radove nam je potrebno više od 20.000 kuna - kaže ravnateljica. Ogorčeni su i roditelji čija djeca idu u tu školu.
- Bio sam u školi nekoliko puta na roditeljskim sastancima i doista je škola u katastrofalnom stanju. Čuo sam da je prošle školske godine pao prozor pod naletom vjetra i umalo ozlijedio dijete. Zar je potrebno čekati da se netko doista teže ozlijedi prije nego što se škola uredi - pita se ogorčeni otac Igor S.
Nova pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti, Vesna Brezovac, ističe kako su prošle godine u toj školi sanirani sanitarni objekti, a ove godine i krovište knjižnice, vrijedno ukupno 50.000 kuna.
- Predstoji ove godine još rekonstrukcija športskog igrališta ispred škole. Svake godine radimo u skladu s mogućnostima, jer dobijemo milijun kuna, koje rasporedimo na sve škole te svakoj ostane oko 50.000 kuna. Ovih ćemo dana obići sve osnovne škole i u dogovoru s ravnateljima napraviti prioritete za sljedeću godinu. Međutim, nedostatak financijskih sredstava predstavlja nam veliki problem pri rješavanju svih problema - istaknula je Brezovac.

Post je objavljen 07.09.2008. u 14:48 sati.