Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ayumi0hamasaki

Marketing

7. poglavlje

Izzie i Aaron su zajedno, Starz i Chanell, Sihaja i Harry, Gia i Fred... U društvu smo još i David i ja, samo što mi nismo par. Kraj je četvrtog mjeseca i stvarno je toplo. Napokon je i subota. Subota rano ujutro. Ustala sam oko pola šest i sad sam se krenula oblačiti. Prvo sam obukla tamno tirkizan dvodjelni badekostim, a na to samo navukla zelenu haljinu na bretele. Iz ormara sam izvukla zelene japanke i crveni ručnik. Planirala sam jutro provesti skupajući se i sunčajući. A da, nisam vam još rekla. Jedan dio jezera je namjenjen kupanju. Zapravo Dumbledore je dobio ideju da jedan dio jezera uredi kao plažu kada je bio u Londonu i čuo bezjačku djecu kako pričaju o ljetovanju. Sada je dio uz Zabranjenu šumu pretvoren u pješčano-šljunčanu plažu, a mulj je postao bistra voda. Spustila sam se u praznu društvenu i nastavila do Plaže. Ostavila sam japanke, haljinu i ručnik na šljunku i popela se ja stjenu. I sami znate da kad Dumbledore nešto radi da to nikada ne napravi umjereno.naughty Skočila sam u vodu i zaplivala.
***
Netko mi je zaklonio sunce pa sam otvorila oči.
„Što ti tu radiš?“ upitala sam. David...
„Hej, pa što zabravljaš da sam u vašem „društvu“ sada?“
„A joj, da...“
„ Vidim da užiaš.“
„Pa da, malo.“
„Malo? Prošlo je osam...“
„Molim??? Osam??? Čovjeće!!“ mislila sam da sam samo malo zadrijemala, a kad ono dva sata sam spavala.
„ Došao sam vidjeti jesi li živa. Nisi bila na doručku pa mi je Sihaja rekla da bi trebala biti naplaži.“
„Aha. Znači doručak je prošao.“
„Da. Donio sam karte. Znaš remi?“
„Naravno.“
Sjeo se do mene na ručnik i podjelio karte. Nakon tri partije (dvije sam ja pobijedila i jednu on. Jupi jej za mene J) stigao je i ostatak društva. Izzie, Aaron, Sihaja, Harry, Gia, Fred i Oliver.
„Ej ljudi, evo i nas.“ Izzie se držala s Aaronom za ruku, na što sam se ja nasmijala.
„Daj ajde, idemo na kupanje!“ Gia je več bila u badekostimu i na putu prema vodi. Ja sam odmah pošla za njom i pokazala Sihaji i Izzie da dođu. Dečki su posjedali i pokušavali kartati, ali su stalno pogledavali prema nama i nešto komentirali. Nisam se mogla prestati smijati jer sam znala da ne paze na našu sigurnost. Skakale smo, plivale, potapale se i radile još sve i svašta. Kao da nikada nismo bile u vodi. Dečki kao da nam se nisu mislili pridružiti. Uskoro je došao i Starz s obavijesti.
„Ej ljudi, imam obavijest vezanu za prvi bal.“
Dečki surestali kartati, a mi smo se malo primirile u vodi.
„Održat će se sljedeću subotu i počet će u sedam navečer. Za djevojke je tema „moderna krinolina“, iskreno ne znam što to znači, a deči moraju imati odijela.“
Pridružio se dečkima.
„idete danas birati haljine?“ upitala sam ih.
„Pa, ne znam, kolko je sati?“ upitala je Gia.
„Ej, dečki, kolko je sati?“ Sihaja se zaderala.
„11 i 30.“ Odgovorio je Starz.
„Pa, mislim da, ako sada izađemo iz vode, bez problema stignemo.“ Izrekla sam svoje mišljenje na glas.
„Prvi smo na ručku i onda odmah idemo.“ Dodala je Izzie.
„Može.“ i Gia i Sihaja su se složile.
Izašle smo iz vode, zaogrnule se ručnicima i sjele do dečki.
„Mi danas idemo u kupovinu.“ Izjavila je Izzie.
„Idemo s vama.“ Izjavio je Aaron, a ostatak se složio. Mi se nismo bunile.

TJEDAN DANA POSLIJE
Ja si nisam kupila haljinu. Sašila sam je. Cure nisu znale što radil, al su znale da je nešto. Radila sam svaku slobodnu minutu. I mogu reči da se ponosim svojim radom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Već je pola šest i u dvorcu je strka. Nas smo se četiri zatvorile u spavaonicu i sad se urđujemo. Ovaj sam čas završila sa šminkanjem Gie. To me zamolila jer je bila prenervozna da se sama našminka. Izzie i Sihaja su bile napola sa šminkomtako da sam se požurila sebe našminkati. Na svu sreću imam gotovo savršen ten pa nisam stavljala puder nego samo malo bronzera. Oči sam namazala mješavinom prljavorozog i srebrnog sjenila i zatim sam nanjela sam puno crne maskare. Trepavice do neba... Usne sam obrubila svijetlom rozom olovkom , nanjela svijetlorozi ruž i malo bezbojnog sjajila. Zatim frizura. Ostavila sam prirodnu narančastu boju, podigla je u rep,zavezala tirkiznom gumcom i nakovrčala. Sihaja mi je još pomogla napraviti nekoliko vrlo ankih pletenica. Već je bilo pola sedam. Otišla sam u kupaonicu i obukla haljinu, a kada sam izašla cure su ostale bez riječi.
„To si sama napravila?“ zabezeknuto je upitala Sihaja.
„ Bez čarolija?“ nadovezala se Izzie.
„Da.“ Ponsno sam odgovorila.
„Prekrasna je.“ Rekla je Gia, a Sihaja i Izzie su se složile. Zahvalila sam im se. Nihove su haljine bile predivne.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sihaja je htijela tirkiznu, ali ova joj se više svidjela.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Čim ju je vidjela, Izzie je znala da će tu kupiti. Jednostavna je, ali Izzie ju zna nositi pa izgleda fascinantno.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ne znam što reči. Jednostavno paše Gii.

Počela sam kopati po kutiji sa nakitom, ne pronalazeći ogrlicu koja mi treba. Već sam bila na rubu suza kada ju je Gia našla pd mojim jastukom. Nemam riječi... Deset do sedam smo bile gotove. Za pet minuta smo se trebale nači dolje sa dečkima. Išli smo kao grupa. Pridružila nam se još jedna cura koja je išla s Oliverom. Jedino su cure znale da sam željela da ne David pozove, ali to se nije gogodilo.
Stale smo jedna do druge i pogledale se u ogledalo.
„Prekrasne ste.“ Rekla sam im.
Pogledale su me jako strogo pa sam nadodala „I ja sam lijepa.“
Spustile smo se u društvenu koja je bila gotovo prazna, ako se izuzmu dečki i ona cura (saznala sam da se zove Tara). Ja sam silazila zadnja da vidim reakciju. Bilicu doslovce odušeljeni. Pa kako i ne bi kada su bile prekrasne. Podijelili su se u parove i David i ja smo ostali zadnji tupo stajati. Oni su krenuli prema Velikoj dvorani.
„Lijepa si.“ Rekao je gotovo šaapatom.
„Ovaj, hvala. Ti isto.“ Bilo mi je malo neugodno, ali kada se nasmješio na moju rečenicu sjetila sam se da moram izgledati hrabro. Prišla sam mu malo bliže jer je čudno izgledalo kada sam stajala dva i pol metra od njega.
„Vau, visoka si.“ Prokomentirao je. Zbog potpetica od deset centimetara sam ga gledala ravno u oči. O da, naučila sam ja prošlog ljeta hodati u vrlo visokim potpeticama. Sihaja je izvirila kroz vrata društvene.
„Idete li vas dvoje?“ nasmješila se i namignula mi.
„Evo nas.“ Rekao je David. „Ideš?“ sada se obračao meni.
„Evo.“ Primila sam ga pod ruku i izašli smoiz društvene. Svi smo krenuli prema Velikoj dvrani. Bila je lijepo uređena. Sa stropa su visjele staklene zvijezdice. Sjeli smo za jedan stakleni stol i onda su „parovi“ polako počeli ustajati i puniti plesni podij.
„Bi li dama htijela zaplesati?“ upitao me David.
Nasmješila sam se i ustala te pošla za njim na plesni podij. Zaplesali smo valcer. Stvarno je dobro plesao. Plesali smo dugo bez prestanka, a onda je na red došla polagana pjesma. Tek sam tada shvatila s da mi je vruče.
„ I demo malo van?“upitala sam ga šapatom. Samo je kimnuo glavom i poveo me prema jezeru. Vani je bilo prekrasn toplo, a opet zbog povjetarca ugodno. Jezero je bilo ravna crna površina.
„Lijepo je.“ Rekao je.
„Da.“ Duboko sam udahnula i odlučila napraviti nešto što nitko živ ne bi napravio. „Ovako, već jedno vrijeme želim nešto napraviti.“ Neremice me gledao i slušao. Stala sam preed njega. „Nemoj se ljutiti.“ Prislonila sam usne na njegove i lagano ga poljubila, a onda se odmaknula i pogledala njegovu reakciju. Ni ja ni on nismo bili spremni na to što se dogodilo nekoliko sekundi poslije. Obavio me rukama oko struka i poljubio. Ja sam mu proplela prste u kosu i uzvratila poljupcem.

Evo ga!!!!!!!!!1 Napokon post!!!!!!! Znam, znam, dugo mi je trebalo... Nadam se da nista razočarani ovim postom... Otvorila sam još jedan blog. Amber


Post je objavljen 06.09.2008. u 14:14 sati.