Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

DESET DANA SVETE NEDJELJE Sedmi folklorni susret u Centru svijeta

KUD Anka Ošpuh bilo je organizator sedmih Folklornih susreta održanih u Centru svijeta. Cilj susreta je druženje zaljubljenika u narodne nošnje i nekadašnje običaje, ali i predstavljanje zainteresiranom pučanstvu.

Tristotinjak plesača i članova orkestra iz svih krajeva Lijepe Naše predstavilo je mnogobrojnim posjetiteljima svu ljepotu tradicije.

Stari instrumenti
Zvukovi već zaboravljenih instrumenata ispunili su središnji ludbreški trg, a najmlađe Ludbrežane najviše je obradovala vožnja u kočiji koju su vukli konji. Dašak starine pokazao se kao odlična uvertira u cjelokupan program desetodnevne manifestacije Sveta nedjelja.
- Ovo je prvi put da su Folklorni susreti zapravo gradska manifestacija pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Grada Ludbrega.

Privukli smo i rekordan broj KUD-ova, njih osam stiglo je iz Volodera, Gornje Stubice, Raše, Topolja, Križevaca, Kotoribe, Sunje i Našica. Nadamo se da će ovo postati sve prepoznatljiviji dio najpoznatije ludbreške manifestacije - rekao je predsjednik Kulturno umjetničkog društva Anke Ošpuh, Aleksandar Horvat.

Posjetitelji su imali priliku razgledati i štandove na kojima su se nudile rukotvorine koje izrađuje udruga Žene iz Centra svijeta te ludbreški suveniri.
- Želja nam je da i mnogi drugi KUD-ovi, ne samo iz Hrvatske, nego i iz inozemstva požele prisustvovati našem susretu - zaključio je Aleksandar Horvat.

Koncerti i izložba
Na programu manifestacije Deset dana svete nedjelje danas su koncert župnoga zbora, otvorenje izložbe slika Stanka Sabola i promenadni koncert Puhačkog orkestra Ludbrega.

Autor Iva Havaić

VEČERNJI LIST

Post je objavljen 02.09.2008. u 13:06 sati.