Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bashir

Marketing

I am back

Došao u Os napokon. Bio na moru 20 dana pa u Brodu jo 20.

Na moru je bilo recimo 80% od savršenog. Imao sam nekih zravstvenih problema jedno 4 dana. Manifestirali su se u masovnom povraćanju i jel proljevu. Pa me to malo izmučilo.

Gliser mi je bio malo u pogonu, ove godine slabo sam se vozio općenito. Strašno. Prije sam znao potrošiti po 150L goriva, a ove godine samo jedan tank od 30. Strašno.

Al najbolji dio je bio kad smo posudili gliserče nekom tipu koji ga je odplovio u biograd. I onda mu se tamo pokvario. Odnosno nije nego su se svjećice zaribale al nije on to znao popraviti pa smo bro i ja otišli s njim tamo i to riješili pa morali vratiti gliser nazad u Vodice. Al tamo je on išao lako jer je bilo mirno a mi se vraćali kad se more diglo. Malo je bilo ono radi šupak hoće li nas prebacit naopako ili ne. Al bilo je ok. I bili se izgubili u oom glupom kanalu ispod murtera. Nismo mogli naći prolaz tisno nikako. Ja mislio to neki most ono vidi se. A to mostić od 3m, koji nije vidljiv dok mu se ne priđe. Pa smo eto potrošili malo više goriva. No uvijek nosim 10L rezerve pa nas je to izvuklo taman.

Onda sam se družio sa svojom djevojkom. ona je u mjestu do Vodica pa smo se viđali malo malo. Sve u svemu bilo je dobro

Ali najbitniji dio ovog ljeta je da sam sredio svoju pilu od motora. Uzeo sam novih stvari tipa klip i cilindar od 65ccm, nove sajle. Popravio uljnu pumpu pa ne moram više mješavinu stavljati. Novi stražnji lančanik. Prije je išao samoo 50km/h u petoj, sada ide 60km/h u trećoj brzini. hehehe. Ide k'o zmaj

No pretjerao sam sa tim stražnjim lančanikom pa gubi na snazi iza treće
Zato sada uzimam mali prednji ali zub dva veći od originala.

I sve to sam uzeo preko EBAY-a. Taj ebay je zakon. Nema šta nema na tom situ. I nije me još nitko preveslao da kucnem od drvo. Svi pošteno poslali odmah i stigne za do 15 dana od bilo kuda. A ovih dijelova za motor kod nas uopće nema, tako da je bilo najeftinije uzimati iz Engleske ili Amerike. I sve je jeftino. Recimo taj lančanik me došao 5$, cijeli klip i cilindar samo 500kn, sa poštarinom 700 i carinom. A ovje bi polinni došao najmanje 1500kn.

Tako da sve sada uspoređujem sa cijenama na ebay-u jer neke je jeftinije naručiti i platiti poštarinu nego uzeti kod nas.

Evo uzimat ću sada taj mali lančanik od čak 4$ i uzet ću IC daljinski za komp. kod nas je u prosjekui iznad 250kn, a tamo će me doći i bolji oko 150kn sa poštarinom.

Vidio sam da je jimbo imao problema sa kineskom robom, ali ja sam naručio nekih stvari baš iz kine i sve je bilo korektno. Treba samo dosta toga pogledati, pa vidjeti koji izgleda najbolji. I pratiti feedback statistiku.

Uzeo sam i touch površinu za mobitel novu, radi ko urica. Pa i styluse, baterije, svašta nešta.

I eto tako. Moram uslikati malo motora i staviti ga na blog i jubito, jer je tamo dt50r antikni motor i nema filmova, pa neka bude i moj. hehe

Vozdra

Post je objavljen 06.09.2008. u 09:12 sati.