Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojosijek

Marketing

PROGNOSTIČARI NAJAVLJUJU POSLJEDNJI TOPLINSKI UDAR

Za vikend ponovno 37 stupnjeva!





Iako brojni Osječani posljednjih dana očekuju jesensko zahladnjenje i pad temperature, to se ipak neće dogoditi. Bar ne u idućih nekoliko dana. Naime, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, grad na Dravi za vikend očekuje još jedan toplinski val, vjerojatno posljednji ove sezone.
Tako bi se već danas (petak) trebao osjetiti porast temperature pa bi se jutarnja trebala kretati oko 18, a najviša dnevna oko 33 Celzijeva stupnja. Još bi toplije trebalo biti u subotu, kada građani mogu očekivati 35 stupnjeva, a predviđa se kako će temperatura dosegnuti vrhunac u nedjelju kada se očekuje vrućih 37 stupnjeva! No, na zdravlje građana toplinski val najnegativnije bi mogao utjecati u ponedjeljak kada se očekuje najviša dnevna temperatura od 35 Celzijevih stupnjeva, bez vjetra, uz naoblaku i povremene pljuskove.
Za sve one koji loše podnose vrućinu ipak ima dobrih vijesti. Naime, od utorka se ipak može očekivati znatno zahladnjenje i pad temperature za čak petnaest stupnjeva. Tako već u srijedu najviša dnevna temperatura ne bi trebala prelaziti 23 Celzijeva stupnja.
A zbog porasta temperature za vikend i nagle promjene vremena, u idućih će nekoliko dana biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti razdražljivost, glavobolja i teškoće sa snom, dok će tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem.

Post je objavljen 05.09.2008. u 15:09 sati.