Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madamvalentina

Marketing

43 Najmiliji nam odlaze...

Život se sastoji od rođenja i smrti.
Cijeli život je ustvari umjetnost preživljavanja.
Neću ulaziti u detalje, ali kako se svima dogodi, tako se dogodilo i nama, tata nas je napustio i otišao na onaj svijet.
Svi smo bili jako tužni .

Mama je bila slomljena srca jer su njih dvoje bili skupa više od 50 godina. Mjesec dana prije toga je iz svojih razloga otišla i njihova sluškinja, koja je kod mame bila jako dugo.
U tom najnezgodnijem trenutku mama je ostala sama.

Nakon pogreba kod nje je ostala spavati njena sestra Maria, moja teta, a da ne bi bili sami ostao je i Pier.
Ja sam išla kući jer sam imala četvero djece za koje sam se morala brinuti, iako su ona starija već bila sposobna i sama se brinuti o sebi, ali u tim trenutcima je važno da je obitelj skupa ili da je bar jedno od roditelja prisutno.
Idući dan Pier nije morao raditi pa su on i Maria ostali praviti društvo mami.
Slijedeći dan je teta ostala sama sa mamom i tako je bilo još nekih mjesec dana.Teta je bila neudata, ali je imala svoje prijatelje i svoj život, pa je došao dan kad je morala otići.

Mama je u međuvremenu našla sluškinju, pa joj nije više bilo tako tekšo biti sama. Jedini problem je bio taj što je sluškinja jednom tjedno odlazila u posjet svojoj obitelji, najčešće nedjeljom ujutro, a vraćala bi se u ponedjeljak ujutro.

Mama me nazvala i pitala me bili ja i Pier ili cijela nasa obitelj mogli biti bar dio subotnje večeri sa njom.

-Svakako Mama .

Svi bi otišli popodne, pravili joj društvo i odlazili bi kasno navečer.
S vremenom je to našoj djeci dosadilo i onda smo njih ostavljali doma, a ja i Pier bi mami radili društvo popodne i navečer.

Pričali smo sa njom, igrali kartali ili igrali neku sličnu društvenu igru, sto je bilo zanimljivo dok su djeca dolazila.
Vremenom, negdje poslije godinu dana, ne znam točno kad, i meni dosadilo, a i imala sam obveze u obitelji, pa bi ja bila sat, ili dva i onda otišla, a Pier bi ostao.
Jednog od tih dana na odlasku me Mama upitala:

-Dali me Pier može izmasirati jer me bole ledjja .

Mama je imala bolove u ledjima jer je imala grudi jos vece od moijih, i zatezale su je prema napred , pa je volila najvise sijediti u fotelji.

- "Svakako mama, Pier, napravi sve sto Mama traži od tebe i pazi da to bude dobro napravljeno"

Rekla sam to više u šali, malo povišenim tonom.
Pier je inače popravljao razne stvari po kuci kod Mame, tako mu nije bilo dosadno, jer je on inače u životu jako dinamičan, jedino je u seksu bio u potpunosti bez ikakve inicijative.

Vremenom sam ja prestala odlaziti svake nedjelje kod mame, jer sm dolazila povremno radnim danom poslije posla , ali je Pier odlazio redovno nediljom , a ja bi ga priupitala je li pomogao Mami sve sto je trebala, a on bi uvijek potvrdno odgovorio.

Uobičajeno je bilo da smo ja i Pier obzirom da se on nedjeljom vraćao kasno od moje mame, nas nedjeljni seks prebacili ujutro, a ponekad bi ga i preskočili, ovisno gdje smo bili, jer smo išli na vikende, nekad petkom, nekad subotom, kako kad.
Većinom nedjelja ja bi već zaspala oko 22 ili 23 h a poslije toga bi Pier dolazio i nije me budio.
Ova praksa se ustalila godinama i to nam je postala normalna obiteljska procedura ili običaj.


Zahvaljujem A. na korekcijjama

Post je objavljen 05.09.2008. u 00:20 sati.