Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: Lethe (2) ...

Photobucket
photo by flickr

Tijekom putovanja kroz Had, Rose je neprestano osjećala Thanatosovu prisutnost. Znala je da Thanatos ima slobodan pristup u Podzemni svijet, da prijateljuje s Hadom, bogom Podzemlja. Znala je i da Thanatos nikada ne odustaje od potjere i da mu ni jedan smrtnik nije uspio pobjeći. Dok su pješačili kroz pustoš pod niskim sivim hadskim svodom, Rose bi se povremeno osvrtala u strahu, osjećajući kako ih Thanatos sustiže. Kada su stigli u prodručje hadskih rijeka, taj je Rosein osjećaj postao intenzivniji, a tu, na obali Lethe, Rosei se činilo da Thanatos izviruje iza svakog žbuna, iza svakog srušenog debla ili mrtvog vrbinog stabla.
Pomislila je kako bi bilo dovoljno popiti samo jedan gutljaj iz rijeke zaborava i zaboravila bi Thanatosove prijetnje, zaboravila bi sve muke i patnje. No, nije bila u iskušenju ni trenutka. Zaborav bi odnio i sjećanje na Morpheusa, a ono je Rosei bilo dragocjenije od svega.

Tada zakoračiše u Lethu, Rose i Morpheus.
Već nakon prvog koraka izgubili su dno pod nogama. Zaplivaše prema drugoj obali, nastojeći da ih riječna struja ne razdvoji. Letha je tekla sporo i lijeno pa se Morpheusu i Rosei isprva učinilo da će je moći preplivati pod prilično oštrim kutom. No, kako su se približavali sredini Lethina toka, struja je postajala sve jača i glasnija.

Uhvati se za moj plašt, Rose! viknuo je Morpheus.

Rose je pružila ruku, prsti su joj već dotaknuli rub Morpheusova plašta, kad ju je zahvatio riječni vir i povukao je prema dnu. Dok je tonula zadržavajući dah i gubeći svijest, Rose je osjetila snažan stisak koščatih ruku koje su je stezale u zagrljaj.

Ne, neću te još pokositi svojim smrtonosnim pogledom, Morpheusova Ružice, šaptao je Thanatos, grleći je.
Uradit ću Ti ono čega Te je najviše strah ...

Thanatosove se tanke usne priljubiše uz Roseine. Dok se Rose bezuspješno opirala, Thanatos joj je uspio rastvoriti usnice. Iz svojih je ustiju u Roseina prelio gutljaj. Rose je, zagrcavajući se gutljajem, stigla još samo pomisliti kako taj gutljaj ima okus opojnog i oporog crnog vina ... a tada je potonula u tamu.

...

Morpheus je zaronio više puta dok konačno nije uspio Roseino beživotno tijelo izvući na površinu i dovući do obale. Uhvatio ga je smrtni strah dok je gledao Roseino blijedo lice. Prislonio joj je glavu na grudi osluškujući, no činilo se da je Roseino srce prestalo kucati. Tada je duboko udahnuo, priljubio svoja usta uz Roseina i pokušao je oživjeti svojim dahom.
Konačno, Rose je zakašljala i otvorila oči.

Gledajući te voljene plave oči, Morpheus u njima nije vidio niti tračka prepoznavanja. Rose je bila budna i svjesna, no nije reagirala na njegovo dozivanje. Pogled joj je bio tup i prazan.

Thanatos Rose nije napojio trpkim vinom, već vodom iz rijeke zaborava ...

(nastavak slijedi)

Copyright © 2008. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.



Photobucket
photo by rusalka
...




Dodatak: Ančicino rođendansko slavlje ...

... Iako je rođendan moje drage sestrice tek iduće subote, slavili smo ove subote. Jer, iduće subote ne bismo mogli biti u punom obiteljskom sastavu, a možda iduća subota i ne bi bila tako hladovita ... hihihi ... kao jučerašnja ...

Otišli smo na meze u erdutsku vikendicu, pa produžili preko mosta, u inostrantvo, do Bogojeva. Krčma je bila hladovita, posluga brza i uljudna, jela su se redala, po gurmanskom voznom redu ... probali smo skoro sve, osim rezanaca s makom ...
Poslije dvije tri čašice više i nije bilo tako vruće ... hihihi




... na slavlju su bili i Ančicin pinčer Lucky i Jecina ćukica Lea ...
Pero i Đuro su ovaj puta ostali kod kuće.

Sad mi prijete tužbom društvu za zaštitu životinja ... hihhihi

Photobucket

Sretan Ti rođendan sestrice!
I rođendanska čestitka, dok me još drži ona 'ladna podrumska, pa ne marim da se javno brukam ... hihihihi

Sophie Tucker -the middle aged mambo



... ne brini, mila ...
pokazat ću ti korake ...

Rusalka - the middle aged mambo (mambo za sredovječne)


... Za 'middle aged mambo' još imaš vremena, Ančice, dotle se popni na još mnoge planinske vrhunce, moja draga planinarko!





Post je objavljen 06.09.2008. u 23:59 sati.