Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojblogbrlog1984

Marketing

25 SEKSUALNIH PRAVILA

1. DJEVIČANSTVO - Pojam djevičanstva bio je vijekovima opterećen predrasudama. U bezbroj slučajeva, djevičanstvo je, umjesto za povoda za radost, postala prepirka, jer je služilo za mnogobrojne društvene manipulacije. Nekada se smatralo da je djevičanstvo ukras djevojke, dok ga se danas djevojke stide. Smatramo kao ukras ili stid, oba pojma su strana zdravoj seksualnosti normalnih ljudi.

Image and video hosting by TinyPic

2. KRIVICA - Lažni, hipokratski moral nametao je stoljećima osjećanje krivice. Zbog vječitog osuđivanja čednosti, njenog potiskivanja u čovjeku, došlo se dotle da neke osobe, prilikom prvog doživljavanja ljubavi, osjećaju krivicu. Posebno je opasna što se može doživjeti podsvjesno, tako da pogođenoj osobi neće biti jasno protiv čega ima da se bori. Osobe opterećene ovim preživjelim shvaćanjima, osjećaju da su izvršile prijestup, kaju se, mada obavljaju najnormalniju funkciju neophodnu za zdrav život čovjeka i opstanak vrste.

Image and video hosting by TinyPic

3. ZABLUDE - Zablude vuku korijen od dalekih tradicija, npr., "da užasno boli", "da je prvi put grozno". Za suprostavljanje ovim zabludama dovoljni su: minimalna obavještenost i elementarno raspitivanje. Žena - kao i čovjek - stvorena je za život udvoje. Muškarac i žena, kao ljudska bića, upućeni su jedno na drugo, jer se anatomski dopunjuju, a psihološki su prijatelji. Himen je membrana na prilasku vagini, a ta ulazna vrata moraju da se otvore.

Image and video hosting by TinyPic

4. BRUTALNOST - Ovo je nekad posljedica neobavještenosti muškarca i zablude da će se brutalnim sprovođenjem želje i neobaziranjem za ženine potrebe, pokazati kao "pravi" muškarac. Na ovo se žene često žale, tvrdeći da je muškarac grub, da ljubav shvaća kao obavezan čin i da je sebičnjak. Lijek je: razgovarati otvoreno. Ljubav se vodi, jer se dvoje voli. Treba da ugađaju jedno drugom. Ako nema ljubavi, onda je takav odnos od strane muškarca, ravan silovanju.

Image and video hosting by TinyPic

5. PREDRASUDE - Postoje razne predrasude. Neke je lako razrješiti, npr. one koje potiču iz neznanja, jer je tu lijek seksualno prosvjećivanje. Postoje i druge koje je daleko teže razbiti. Jako često zastupamo shvaćanje da je muškarac inicijator, da je on aktivan, a žena pasivna. Kod takvih slučajeva, rješenje se treba tražiti eliminiranjem predrasuda iz korijena.

Image and video hosting by TinyPic

6. BOLOVI - KOd svake defloracije (razdjevičenje) postoji normalna i prirodna bol. Njen uzrok je kidanje himena. Iznad svega, zadatak je ljubavnog para da sve učini kako bi ovaj bolni čin protekao na što lakši način. Jedna od pripema je da žena erotskom stimulacijom bude dovedena do takvog stupnja uzbuđivanja da će se sam organizam fiziološki prilagoditi i olakšati prodiranje muškarca.

Image and video hosting by TinyPic

7. ZADOVOLJSTVO - Prvi seksualni odnos obično ne donosi ženi potpuno zadovoljenje. Njen prvi spolni odnos, uključujući defloraciju, izaziva toliko tjelesnih i psiholoških napora da je rijetko sposobna da se u dovoljnoj mjeri opusti kako bi uživala u nesmetanom seksualnom zadovoljstvu. Zbog ovoga ne treba kriviti ni muškarca ni sebe, već to treba shvatiti kao period prilagođavanja, poslije čega će uslijediti neometani i puni seksualni odnos. Ako već kod prvog kontakta dođe do punog zadovoljstva žene, utoliko bolje.

Image and video hosting by TinyPic

8. PRIPREME - Ukoliko žena više želi da doživi muškarca, utoliko će se ovo lakše i ostvariti. Kao posledica, bit će manje trauma na obje strane. Zbog toga je neophodno da se prethodne pripreme odvijaju sa mnogo nježnosti i razumijevanja izbjegavajući sve što bi od strane muškarca ukazivalo na nestrpljivost, nasilnost i grubost.

Image and video hosting by TinyPic

9. OBAZRIVOST - Često, poslije prvog spolog odnosa, ne može se ponovoto snošaj tokom izvjesnog vremena, jer može doći do neugodnosti po ženu kao posljedica defloracije. U svakom slučaju, njoj treba prepustiti da ocijeni da li se osjeća sposobnom za ponavljanje seksualnog čina. Ako prvi seksualni čin iz bilo kojih razloga, nije protekao ugodno po ženu, najopasnije je da muškarac prhvati ovo kao činjenicu i ne traži nasilno zadovoljenje.

Image and video hosting by TinyPic

10. PREVENCIJA - U nekim slučajevim, doduše vrlo rijetkim, defloracija može dovesti do ozbiljnih komplikacija, kao što je infekcija ili nepotpuno raskidavanje himena, što može prozročiti jake bolove. Potrebno je seksualno uzdržavanje dok se ne izvrši konzultiranje specijalnog liječnika (ginekologa). Daleko je bolje potražiti pomoć danas, nego ostavljati to za sutra, u jalovoj nadi da će se samo od sebe dovesti u red.

Image and video hosting by TinyPic

11. VAGINIZAM - Vaginizam je nagonska, nevoljna ženina obrana, namjenjena onemogućavanju normalnog spolnog odnosa. Vaginizam se sastoji u grčenju mišića vagine, čime se onemogućuje spolni odnos. Gotovo svi ovakvi slučajevi, posljedica su psihičkih uzoraka. njih nije teško ukloniti, ali je neophodno pristupiti njihovom uklanjanju.

Image and video hosting by TinyPic

12. KRV - U normalnim okolnostima količina krvi izgubljene kao posljedica prvog spolnog odnosa je minimalna, a količina zavisi od veće ili manje prožetosti membrane krvnim sudovima. Himen s manje krvnih sudovika izgubiti će i više krvi. To ne znači da je u ovom drugom slučaju došlo do ozbiljnije i teže povrede. Prekomjerna strahovanja su plod realne podloge.

Image and video hosting by TinyPic

13. OBILNO KRVARENJE - Ako , izuzetno, dođe do obilnog krvarenja, potrebno je potražiti pomoć liječnika. Ovo je rijedak slučaj, moguć, uglavnom, ako prethodno postoje neki poremećaji ženskog krvnog sustava (kao što je hemofilija ili drugi poremećaji koji vode do otežanog zgrušavanja krvi). U tim slučajevima, potrebna je velika opreznost.

Image and video hosting by TinyPic

14. DISPROPORCIJA - Može doći do slučaja, iako je to rijetko, da disproporcija u veličini muških i ženskih genitalnih organa izazove teškoće. Normalno se može reći da svaki muškarac može da ima odnos sa svakom ženom zbog prilagodljivosti ženskih spolnih organa. U ovakvim slučajevima, potrebno je pokazati neophodan oprez. Najvažnije je razbiti zabludu da muškarac treba obaviti odnos po svaku cijenu, jer je to njegovo "pravo". Pravo i dužnost nisu nikada presudni argumenti u ovoj vrsti međuljudskih odnosa.

Image and video hosting by TinyPic

15. BOLESTI - Venerične bolesti, stečene prije braka, mogu se prenijeti na bračnog partnera još prilikom prvog kontakta. Ozakonjenje seksualnih odnosa vjenčanjem nije i predobrana za prenošenje bolesti spolnim odnosima. Da bi se ovo spriječilo, neophodna je pažnja partnera koji je, prije braka, održavao seksualne odnose s drugim osobama. AKo postoji izvesnost, ona je najmanje što se može pružiti da bi se zaštitio drugi partner.

Image and video hosting by TinyPic

16. NASILJE - Ljubavni odnos ili veza znači dobrovoljni pristanak na tzv. ljubavne dužnosti, ali to ne znači da se u mnogim vezama ne provlači i nasilje, naročito od strane muškaraca, koji pogrešno smatraju da ljubavna dužnost obavezuje žene na seksualne odnose i onda kada nije do toga. Nasilje ne mora da bude fizičke prirode, već postoji i ona psihička, verbalna te emocionalna.

Image and video hosting by TinyPic

17. IZAZOV - Mnogi parovi doživljavaju prvi seksualni odnos kao neku vrstu izazova. Za njega je izazov da dokaže svoju muškost; za nju je izazov da dokaže čednost ili sposobnost prilagođavanja. Tada, umjesto spokojnog prepuštanja prirodnom toku ljubavnog ispitivanja, vrebanja, nadmetanja i provjeravanja "tko je pobjednik, a tko pobijeđeni." Jednom rječju, stvara se natjecanje, koje za sobom povlači strah od neuspjeha, osjećaja manje vrijednosti i niz drugih trauma, teških da se iskorijene kad se jednom usade. Isto onako kao što ljubavni život ne treba početi nasiljem, ne treba ga početi ni seksualnim nadmetanjem.

Image and video hosting by TinyPic

18. INICIJATIVA - Jedno od tradicionalnih shvaćanja da je da u spolnim odnosima muškarcu pripada inicijativa. U vezi s tim, nadovezuje se slijedeća zabluda: da je muškarac aktivna strana, a žena pasivna. Ovaj način razmišljanja bi se trebao "ukinuti", jer je nesuglasan sa shvaćanjem o potpunoj i prirodnoj jednakosti ravnopravnosti spolova. POsljedice su neugodne. Odnos u ljubavi je odnos dvije ravnopravne jedinke gdje nema većeg ili manjeg, boljeg ili goreg. Oba bića su jednaka u svojim potrebama, željama i pravima.

Image and video hosting by TinyPic

19. INTIMNOST - Za uspješno zbližavanje tijekom prvih dana ljubavne veze neophodno je da okolina bude povoljna. Početak veze je zgodan način da mladi par bude prepušten samom sebi, ostavljen na miru bez štetnog ispitivanja i savjetovanja prijatelja i rodbine. U atmosferi mira, eventualne početne nesuglasice moći će da se najlakše izglade.

Image and video hosting by TinyPic

20. SENZUALNOST - Mladom ljubavnom paru nije potrebna neka orijentalna rafiniranost u uređenju ljubavi, ali je potreban element senzualnosti, jer usklađivanja prođu lako i bez štetnih posljedica. Za pravi doživljaj senzualnosti, neophodna je bar minimalna doza ukusa i delikatnosti.

Image and video hosting by TinyPic

21. RITAM - Muškarac je, svojom fiziološkom građom, sposoban da se daleko brže uzbudi i brže postigne seksualno rasterećenje nego žena. Žena je u tom pogledu sporija, ali su zato njeni doživljaji potpuniji i integralniji. Suviše velika brzina muškarca ima za posljedicu da žena uopće ne dobije priliku da doživi početak uzbuđenja. Ako se ovo ima na umu, a treba se imati, treba se držati pravila da to prodiranje muškarca treba da dođe tek kad je žena stupila već u erotsku uzbuđenost. Ako se o ovome ne vodi briga, brzina muškarca će dovesti njega do zadovoljstva, a nju ne. Mnogi muškarci krivicu za ovo pripisuju ženi. Međutim, nema ničije krivice u činjenici postojanja razlika fiziološke prirode, pa je neophodno da se muškarac prilagođava.

Image and video hosting by TinyPic

22. UZBUĐENJE - Uzbuđenje žene manifestira se lučenjem njenih genitalnih organa. Ovo lučenje pokazuje da je žena spremna i da želi seksualni odnos. Ova želja, istovremeno, i tehnički omogućuje izvođenje spolnog odnosa.

Image and video hosting by TinyPic

23. STID - Potrebno je odstraniti lažni stid, koji goni neke žene na izvještqačeno ponašanje i potiskivanje prirodnih želja.

Image and video hosting by TinyPic

24. FATALIZAM - Mnogi parovi stupaju u prvi spolni odnos opterećeni fatalizmom (Fatalizam je pristup životu prema kojem je svako zbivanje u svijetu i svako ljudsko ponašanje unaprijed određeno i prema tome neizbježivo) da to mora biti po svaku cijenu "najljepša noć u životu". Preveliko nerealno očekivanje može lako dovesti do razočaranja. Ne treba tražiti nikakva apsolutna, prethodno zamišljena ostvarenja; jer, jedno je želja, a drugo je stvarnost. Potrebno je učiniti sve da prvi spolni odnos protekne što ljepše, ali se ipak zadovoljiti realnim i ne zidati unaprijed kulu u zraku.

Image and video hosting by TinyPic

25. NJEŽNOST - I napokon: nježnost. Neki parovi toliko su zaneseni mišlju na seks da potpuno izostavljaju pomisao na ljubav. Međutim, ovo dvoje uvijek ide zajedno, jer se njihovim spojem, skladnim prožimanjem fizičke i emocionalne sreće, ostvaruje puni sklad dva bića namjenjena da se međusobno dopunjuju i muškarci i žene.

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 04.09.2008. u 14:28 sati.