Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mali00maltezeri

Marketing

Evo me....=)

Hej! Pa evo mene. Nisam vam se javljala par dana zbog skole, a i bila sam malo vani....pa nisam imala vremena....Evo malo o dresuri maltezera sretan

Dresura
Svaki maltezer brzo nauči odazivati se na svoje ime, samo je potrebno u početku dok je još štene češće ga ponavljati. Također ih treba naučiti da se odazivaju na stani, dođi, itd.
Dobro je da svog maltezera od malena naučite na ljude (doma i vani), djecu, na druge pse, na odlaske od kuće sa vama (putovanja, posjeti prijateljima, šetnje gradom, itd.), na auto i gužve te na strance i na nove situacije. Ako u nekoj od ovih situacija pokaže strah treba ga postupno privikavati, uvjeravati ga da je sve u redu i nakon nekog vremena će se prilagoditi.
Ako namjeravate sa svojim maltezerom ići na izložbe dobro je svakodnevno pripremati ga na ono što se na izložbama očekuje od njega.


Kućni red
Iako sa većinom maltezera nema problema za naučiti ih na kućni red treba otpočetka odrediti gdje će spavati, gdje će biti zdjelice za vodu i hranu. Najvažnije od svega, treba ih naučiti šta u kući ne smiju npr. gristi papuče i žice koje su pogotovo opasne itd. Kada se spremaju napraviti nešto što ne smiju ukorimo ih i zabavimo ih sa nečim drugim i pohvalimo.

Evo to je to....pozZz do sljedeceg posta.... i da, svratite do mog drugog bloga...Kljick here

Post je objavljen 04.09.2008. u 13:11 sati.