Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zagreb: Nadzorni odbor Holdinga krotko izglasao sve što treba

Gradom harače "razvojnici"...



Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga jučer je prihvatio Ivu Čovića za predsjednika uprave. Tek sada je dakle on legalno na toj funkciji. Bilo je gotovo jednoglasno. Protiv je bila HNS-ovka Zdenka Virag, iz proceduralnih razloga.


Ponašaju se prema ljudima u Nadzornom odboru kao da su gljive koje samo trebaju formalno izglasovati ono što im se dostavi – tvrdi predsjednica zagrebačkog HNS-a Alenka Košiša Čičin Šain.

No, nitko se drugi ne buni - fino pokupe 3.000 kuna mjesečno plus nagrade i sastaju se svaka tri mjeseca. Novinar Večernjaka zaključuje:

Na njih uprava Holdinga očito može računati da će funkciju Nadzornog odbora shvaćati samo kao unosnu sinekuru i dodatak redovitim primanjima.

Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, u priopćenju od 14. kolovoza upozorila je da je zaobilaženjem Nadzornog odbora prekršen zakon - ali, koga briga za takve sitnice! Dodatne informacije na tu temu možete naći u mojem članku na blogu Uostalom mislim, da Milana Bandića treba smijeniti.

Prenosim još jednom našu opću političku ocjenu stanja u upravljanju Zagrebom danas:

Zagrebom se još od rušenja Većeslava Holjevca upravlja protivno minimalnom javnom interesu - jednako u komunizmu, u doba vladavine HDZ-a, koalicije SDP-a i HNS-a te današnje osobne vladavine Milana Bandića (koji bolje kontrolira satelitske stranke - HSU, HSS i SNL - od svoje vlastite). (...) Sve loše tendencije sada su dovedene do ekstrema. Vrijeme je da taj čir pukne. Treba udariti u glavu hobotnice; a to narod, na sreću, može učiniti izborima.

Dodajem sad, s obzirom na informacije koje stižu posljednjih tjedana, da je po mom sudu između predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i trenutnog zagrabačkog gradonačelnika sklopljen zasad učinkovit mirovni sporazum, pa vjerojatno ubuduće neće biti "iskakanja", što su Bandićevi protivnici iz SDP-a u zagrebačkoj gradskoj skupštini više puta priredili, tako da je klub SDP-a bio u glasovanju raspolućen (glasovanje za izmjene GUP-a za legalizaciju uništenja Cvjetnoga trga, glasovanje za Ivana Šikića, čovjeka koji je 1970-ih zaposlio Bandića na Pešćenici, za predsjednika Kluba zastupnika SDP-a - Šikić je inače također predsjednik Nadzornog odbora Zg Holdinga).

Građani Zagreba trebaju izvući pouku iz slijeda događaja. Gradom harače razvojnici - ljudi koji, kao Tomo Horvatinčić, barataju novcem sumnjivog porijekla, da bi što brže i što više zaradili, bez ikakve brige za javni interes, nezavisnu struku i narodnu volju. Izbori su put do promjene.


Post je objavljen 04.09.2008. u 12:38 sati.