Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sanchy17

Marketing

Al-Fahim: Spremamo ponudu za Cristiana Ronalda!

Sulaiman Al-Fahim, predsjednik korporacije Abu Dhabi United Group (ADUG), novog vlasnika Manchester Cityja, najavljuje vrhunske rezultate i vrhunska pojačanja u svom novom klubu...
Brazilac Robinho, koji je potpisao petogodišnji ugovor za Manchester City, a koji će mu omogućiti godišnju plaću od šest milijuna eura, samo je prvo veliko pojačanje donedavnog kluba našeg Vedrana Ćorluke, ali ne i jedino! Novi vlasnik Sulaiman Al-Fahim, naime, u razgovoru za Arabian Business magazine, a kojeg prenosi web stranica Eurosporta, najavljuje još veće senzacije u narednom prijelaznom roku. Sudeći po njegovim riječima, City će u siječnju ponuditi gradskom rivalu Manchester Unitedu rekordnu ponudu za Cristiana Ronalda!
- Ronaldo je rekao da želi igrati u najvećem klubu na svijetu, a u siječnju ćemo doznati da li je bio ozbiljan! Real Madrid je procijenio njegovu vrijednost na 160 milijuna dolara, ali dovođenje takvog igrača košta dosta više. Koliko? Rekao bih, 240 milijuna dolara. Ali, zašto ne? Mi ćemo biti najveći klub na svijetu, veći i od Reala i od Manchester Uniteda – kaže Al-Fahim.
Predsjednik ADUG-a nagovijestio je i ambicije za dovođenje Fernanda Torresa iz Liverpoola, odnosno Cecsa Fabregasa iz Arsenala:
- Nećemo trošiti novac na bilo kakvog igrača. Ali, ako možemo dovesti vrhunsko pojačanje, kojeg će poželjeti i naš menadžer, tada ćemo to i učiniti.
Al-Fahim očekuje da će preuzimanje Manchester Cityja od strane njegove korporacije imati isti učinak kao i dolazak Romana Abramoviča na mjesto vlasnika Chelseaja 2003. godine. Chelsea je u njegovoj eri osvojio dva prvenstva, jedan FA Cup te igrao u finalu Lige prvaka.
Manchester City je posljednji trofej, Liga kup, osvojio još 1976. godine, a mladi, 31-godišnji milijarder vjeruje da će uskoro stići kraj klupskog razdoblja bez trofeja:
- Želimo imati klub koji će biti konkurentan za osvajanje pokala u svakom natjecanju. Ne želimo se samo boriti za osvajanje Premiershipa, već i za Ligu prvaka!
ADUG je u svom priopćenju najavio plasman Manchester Cityja u Ligu prvaka u sezoni 2009/10, što bi značilo da bi taj klub ovu sezonu u Premiershipu trebao okončati među četiri najbolja kluba na ljestvici, nakon što su prošlu završili na devetom mjestu.
Trenutno je City nakon 3 odigrana kola na trećem mjestu sa 6 bodova, a u sljedećoj će rundi, 13. rujna, ugostiti Chelsea. U tom susretu zaigrat će i 24-godišnji Robinho, nesuđeno pojačanje Chelseaja! Al-Fahim će nastojati nazočiti tom susretu, budući da se uskoro sprema za dolazak u Englesku kako bi zgotovio sve potrebne radnje oko preuzimanja kluba. Dakako, obavit će i razgovore s klupskim dužnosnicima, te s menadžerom Markom Hughesom:
- Ove sezone želimo znatno bolji plasman nego prošle, a kada bi se uspjeli kvalificirati u Ligu prvaka, to bi već bio veliki skok. U borbu za trofeje krećemo sljedeće sezone. Sastat ću se uskoro s menadžerom, spoznati kakve su njegove želje po pitanju pojačanja.
- Navijačima možemo obećati da će Manchester City biti klub koji će biti konkurentan u borbi za trofeje na najvišoj razini! Ovaj klub ima mnogobrojne i odane navijače, veliku tradiciju i povijest, sve nas je to privuklo. Jedino što je nedostajalo je prava osoba spremna za prava ulaganja u klub – zaključio je svoju ambicioznu priču Sulaiman Al-Fahim.


Post je objavljen 04.09.2008. u 11:13 sati.