Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

S 15.000 kn plaće u Vukovaru ste samo siromah

Vladimir Štengl najpoznatiji je vukovarski HDZ-ovac koji već godinama suvereno vlada Vukovarom kao kakvom despotijom. O njemu smo prvi put pisali još tamo daleke 2005. godine kada su Štenglovi podigli tužbu protiv Damira Fintića, vlasnika portala vukovarac.net, zbog navodnih duševnih boli prouzrokovanima anonimnim komentarima na objavljene članke. Tužba je bila na 101.000 kuna. U međuvremenu vukovarski sud polako ali sigurno okončava postupke u korist Štenglovih iako su tužbe van svake pameti u eri digitalnih komunikacija.

Od danas, zahvaljujući Večernjem listu i prekršajnom sudu u Vukovaru, znamo da su Štenglovi i slabog imovinskog stanja. Prema odluci vukovarskog prekršajnog suda, Vladimir Štengl nije bio dužni platiti sudske troškove zbog izricanja kazne za prebrzu vožnju u naseljenom mjestu, jer je slabog imovinskog stanja. Sud je čak otišao korak dalje pa je Štenglu i oprostio novčanu kaznu, ali i kazneni bod iako je Štengl priznao počinjenje prekršaja. Iz svega ovog lako bi se moglo zaključiti da su vukovarci u biti najbogatiji ljudi u Hrvatskoj jer Vladimir Štengl koji u svojoj imovinskoj kartici navodi plaću od 15.000 kuna, kuću i dvor od 700.000 kuna, građevinsko zemljište vrijedno 150.000 kuna i automobil od pišljivih 75.000 kuna, za vukovarski prekršajni sud je osoba slabog imovinskog stanja.

I tko onda još može tvrditi da se isplati biti političar? Vladimir Štengl dokazao je da je bavljenje politikom najbolji put u siromaštvo. Od danas, svako jutro zahvaljujem dragom Bogu što nisam siromah kao Vladimir Štengl!

Post je objavljen 04.09.2008. u 09:52 sati.