Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Od Zagreba preko Stinice do Graza sve do Krapine



Eh, da tako je to u životu. „Crnčiš“ i radiš cijelu godinu i živiš za „komadić“ godišnjeg odmora koji prođe u trenu i opet „ovo nanovo“. I tako dan za danom, mjesec za mjesecom, godinu za godinu. No kako svima pa tako i nama.
Naš godišnji već je daleko iza nas. Ponovo smo se vratili ustaljenom ritmu, no danas ćemo se ipak vratiti malo unatrag, te Vam „ukratko“ prepričat te slikovno dočarati naš godišnji odmor.


Obitelj Šilić

Vikend prije samog godišnjeg odmora, u kratki petodnevni posjet stigla nam je obitelj Šilić iz Švedske. O obitelji Šilić već smo jako puno pisali, no za one neupućene da kratko pojasnimo tko je obitelj Šilić. Obitelj Šilić su naši dugogodišnji prijatelji koji žive i rade u Švedskoj a svoju kuću u Hrvatskoj imaju u Metkoviću. U više navrata uključivali su se u humanitarne akcije za našu Anju a lani su napravili jednu veliku humanitarnu akciju u Švedskoj te je sav sakupljeni prihod s te akcije darovan našoj Anji za daljnje liječenje i kupnju invalidskih pomagala i potrebitih lijekova. S obitelji Šilić redovito komuniciramo preko msn i skaypa a svaki njihov posjet u Hrvatskoj iskoristimo za međusobni susret. Prošle godine smo bili mi kod njih u Metkoviću a ove godine su oni posjetili nas.
Svaki naš susret prožet je velikim emocijama pa tako i ovaj, a najbolje od svega svjedoče i ove slike :



Naravno, sve što je lijepo kratko i traje pa tako i ovaj posjet dragih nam prijatelja.

Stinica

Odlaskom naših prijatelja obitelji Šilić, polako smo počeli pakirati kofere za put prema Stinici. Iako nam prvotni plan nije bio odlazak ove godine na more, ipak smo se na kraju odlučili na desetodnevni odlazak kako bi se malo odmorili od „svega“ te napunili „baterije“ za sve ono što nas dalje čeka. U pregršt ponuda kojih smo imali, Stinicu smo odabrali za odmor upravo zbog činjenice što je malo „izolirana“ od velike gužve. Ovim putem bi se zahvalili našem prijatelju gospodinu Pejnović Ivici što nam je omogućio besplatni desetodnevni smještaj u njegovom apartmanu. Što kazati o apartmanskom naselju Stinici?
Stinica je apartmansko naselje udaljeno od Senja 40 km i nalazi se u Ličko Senjskoj županiji.
Ranije luka i veliko skladište drvene građe koja se vozila s Velebita a danas veliko turističko mediteransko naselje.. S obzirom na položaj, ljepote krajolika i mora ovdje je izgrađeno turističko naselje sa 800 ležajeva. Sama je luka predodređena za trajektno pristanište za otok Rab a koja bi se trebala početi graditi početkom jeseni ove godine. Apartmansko naselje su izgradili naši susjedi „Slovenci“ krajem osamdesetih godina. Početkom devedesetih, Slovenci zbog straha od rata naselje mahom rasprodavaju za male novce Hrvatima a samo „pametni“ ostaju. Danas se mnogi tuku po glavi jer su apartmane od nekih trideset kvadrata prodavali za sitnih 15 tisuća maraka a danas ti apartmani vrijede 50 tisuća ali eura.
Klima je jako pogodna. Miješa se velebitski i mediteranski zrak pa je stoga Stinica dobra za boravak osoba koji imaju problema s dišnim putovima (kao npr. naša mala princeza).
Apartmansko naselje ima dva dućana, jednu slastičarnicu, jednu pizeriu, četiri kafića, dva restorana. Cijelo naselje obiluje dugom šetnicom a svakako je najbolja šetnica uz more koja se proteže duž cijele uvale. Ne moramo Vam ni govoriti koliko je Anja uživala.
Prijateljev apartman u kojem smo mi boravili nepunih deset dana je malte ne tik uz more i dijeli ga tek desetak stepenica. U razgovoru sa starosjediocima tog apartmanskom naselja dobili smo dojam da se Ličko-Senjska županija baš i ne trsi oko samog uređenja već veliki dio uređenja snose sami vlasnici apartmana (tu prije svega mislimo na okoliš i sve ono što okoliš sadržava). No to je ipak tema za neku drugu priču. Naš dojam o ovom apartmanskom naselju je i više nego dobar. Ovdje se čovjek stvarno može opustiti i odmarati. Najbolje od svega je što nema prevelike gužve iz koje smo mi pobjegli. Jedina možebitna naša zamjerka je u tome da se premalo radi na čistoći i urednosti plaže (nažalost na plaži nismo primijetili ni jedan koš za smeće) te naravno već tradicionalna skupoća, no tako je nažalost svugdje na našoj obali pa tako i u Stinici. No dobro. Ono što je najbitnije od svega, da smo se ipak dobro odmorili i da je naša Anja ovdje stvarno uživala. A kako nam je bilo pogledajte ove slikice:




Naravno, ovo je tek mali dio slika slikanih u Stinici. Ostale slike ostaju u našoj kućnoj arhivi.
Bilo je to dakle lijepih deset dana odmora. I kao što smo već rekli, sve što je lijepo kratko traje pa tako i naš odmor u Stinici. Koliko smo napunili „baterije“ to ćemo ubrzo saznati.


Obitelj Bistrović

Nakon par provedenih dana u Zagrebu uputili smo se na par dana u Krapinu kod Anjinih bake i dede, no prije toga smo otišli na jednodnevni posjet našoj dragoj blogerskoj obitelji Bistrović u Graz (Austrija). Obitelj Bistrović upoznali smo preko interneta preko humanitarni akcija za pomoć našoj maloj princezi. Početkom proljeća ove godine, obitelj Bistrović bila je gost naše obitelji u Zagrebu a o kojem smo Vam pisali na našem blogu. Tada smo se dogovorili da ćemo prvom prilikom uzvratiti njihov posjet te ih posjetiti u njihovom domu u Grazu.
Zbog silnih obaveza koje imamo tokom čitave godine upravo je godišnji odmor bio velika prilika da to i uspijemo i izrealizirati.
Ovom prilikom im se od srca zahvaljujemo na srdačnom gostoprimstvu i stvarno nam je vrijeme provedeno sa njima prošlo u trenu.
A kako smo se proveli i kako izgleda Graz iz perspektive „objektiva“, možete pogledati u ovih nekoliko slika:




Krapina

Zadnjih par dana našeg godišnjeg odmora iskoristili smo za posjet našim najmilijima u Krapini. Uvijek se lijepo opustiti u krugu svoje obitelji. Anja je bila pažena i mažena od strane bake, dede, ujaka, ujne, bratića i sestrične dok smo eto mi imali prilike malo predahnuti. Vrijeme provedeno sa našim najmilijima je jednostavno proletjelo i mi smo se nakon tri dana morali vratiti u Zagreb jer je „nažalost“ za nas godišnji odmor bio gotov.

Što reći na kraju već da je još jedan godišnji odmor iza nas. Proveli smo ga odmarajući se, uživajući u društvu naših dragih prijatelja i rodbine a što je najvažnije ovo je prvi godišnji odmor da nije bilo nikakvih problema (tu mislimo na zdravstvene probleme) sa Anjom. Dakle proveli smo ga bez doktora i bolnice a to je ipak najvažnije.
I kao što smo već rekli: „baterije smo napunili no vidjet ćemo koliko puno“.

Do našeg novog posta veliki pozdrav wave ostavlja Vam neumorni trio koji Vam za kraj donosi predivne kadrove našeg prelijepog plavog Jadrana slikano iz ruku mame Jasmine.









Post je objavljen 03.09.2008. u 07:00 sati.