Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antonijasolaandtose

Marketing

IZ OHRIDA U NOVE POBJEDE!I JOŠ PUNO NOVOSTI!

Nakon pobjede i osvojenog Grand prixa u Ohridu, Makedonija (1. nagrada publike, 2. nagrada stručnog žirija), Antonija nastavlja sa festivalskim nastupima, te se za festival ''Zlatne žice Slavonije'' odlučila za suradnju sa naboljim tamburaškim sastavom Gazde. Skladbu ''Milijun poljubaca'' za koju je Antonija napisala glazbu i stihove nakon festivala možete gledati i u Bingo Show-u na HTV dan poslije festivala, 06.09. 2008. g.

Još novosti:

Na međunarodnoj večeri Ohrid festa, najuglednijeg glazbenog festivala u Makedoniji, održanoj u subotu, pobijedila je Antonija Šola s pjesmom na makedonskom jeziku 'Božji pat' posvećenom Toši Proeskom. Ovim ishodom nikako nije zadovoljna srpska pjevačica Maja Nikolić, koja organizatore optužuje za namještaljku.
Šola je bila dugogodišnja suradnica Proeskog, koja je za njega napisala i nekoliko velikih hitova poput Srce nije kamen ili Veži me za sebe, pa je od same najave da će se na festivalu pojaviti s pjesmom posvećenom Toši imala status glavnog favorita.

Stoga nije bilo veliko iznenađenje kada je osvojila glavnu festivalsku nagradu – snimanje videospota u vrijednosti 20 tisuća eura – no Šola je svoju pobjedu za makedonski list Večer prokomentirala riječima: Makedonija mi je dala ono što u Hrvatskoj još čekam.

S druge strane, nezadovoljstvo Šolinom pobjedom iznijela je Maja Nikolić koja je na festivalu osvojila nagradu za interpretaciju na playback (!?), nazvanu upravo Tošinim imenom.

Nikolić, koja je u devedesetima bila poznata po nastupima na predizbornim skupovima Miloševićevog SPS-a i bliskosti s Miloševićevim sinom Markom, revoltirana je jer ima raspon glasa od tri oktave i tri tona te 22 prve nagrade na festivalima. Žiriju je poručila da 'ako je natjecanje namješteno, za to moraju odgovarati oni koji su to napravili'.

Makedonski pjevač Risto Samardžiev, koji je na festivalu osvojio drugu nagradu, podržava odabir žirija. 'Pobjednička pjesma posvećena je čovjeku koji je zadužio našu glazbu i bilo bi uistinu bez veze kada bi netko drugi odnio nagradu', kaže Samardžiev.

Da se festival ne bi pretvorio u paradu jala među izvođačima iz bivših jugoslavenskih republika, organizatori su podijelili nagrade svim gostima iz regije – nagradu za scenski nastup osvojila je Slovenka Rebeka Dremelj, najuspješnijim debitantima proglašeni su Luka Đurđević, Neno Murić i Ivana Popović, dok je posebno priznanje osvojio bugarski pjevač Krum.

Ipak, premoćna Šolina pobjeda, koju je potvrdio i televoting, ostat će u sjeni ovog mini skandala koji srpska pjevačica u priličnom zalasku popularnosti očito koristi za upotrebu na domaćem tržištu.


Tko zna na kojem se programu prenose "Zlatne žice Slavonije",točnije večer pjesme i vina (5.9.) neka mi javi na mail:antonijaitosefan@net.hr ili neka javi u komichima!

Evo videa sa nastupa u Ohridu(Makedoniji).Čestitam Antonija na prvoj nagradi i na 20.000eura!!!




Antonija se pojavljuje u spotu za pjesmu ˝Još uvijek gorim za ljubav˝ koju pjevaju General Woo, Nered i Nina Badric.




Post je objavljen 02.09.2008. u 09:34 sati.