Za gljive
2 uske, duže tikvice
4 rajčice
+
oko 150 g tvrdog sira
Nadjev
300 g tjestenine
300 ml pasirane rajčice iz tetrapaka/konzerve
pola čajne žlice suhog bosiljka
1 čajna žlica suhog kumina
2 čajne žlice suhog origana
slatka paprika, čili
sol, papar, šećer
4 manje rajčice
Za gljive, tikvice narežite po dužini na 6 podjednako velikih komada (valjaka). Nožem s oštrom dugom oštricom izdubite sredinu, ali ne do kraja. Odozdo mora ostati dno da sir ne bi iscurio za vrijeme pečenja. Tu izdubljenu smjesu sitno nasjeckajte. Sir naribajte i nagurajte ga u «valjke».
Rajčice prerežite na pola i izdubite ih čajnom žlicom.
Za nadjev, tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite ju.
Tjesteninu pomiješajte s onim što ste izdubili iz tikvica. Dodajte 300 ml rajčice iz tetrapaka, bosiljak, kumin, origano, šećer, sol i čili (možete staviti i kupovnu mješavinu začina za pizzu).
4 manje rajčice narežite na malene kockice.
Na kockice narežite i ono što ste izdubili iz rajčica koje ćete koristiti za klobuke.
Vatrostalnu ili keramičku posudu namastite i posipajte krušnim mrvicama pa u nju složite tjesteninu.
Po tjestenini složite svu narezanu rajčicu.
Žlicom napravite udubine među nadjevom od tjestenine i u njih okomito postavite sirom napunjene valjke od tikvica.
Odozgo pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 min.
Zatim izvadite iz pećnice, skinite foliju i na tikvice postavite klobuke od izdubljenih rajčica. Pecite još 10 min. (bez folije).
Pečeno jelo ostavite da se malo ohladi, poslužite toplo.
Post je objavljen 03.09.2008. u 09:31 sati.