Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Osmogodišnja škola u Krajiškoj ulici šk.god. 1956/57.

Škola je počela. Djeca imaju briga preko glave. Ali da, i mi stari smo nekad išli u školu. Kopam po mojim uspomenama (uglavnom ih bacam u smeće, da to jednog dana ne moraju raditi moji sinovi) pa sam tako pronašao i sliku mog razreda iz gore spomenute školske godine. Bili smo IV c razred. Učiteljica nam je bila dobra i draga Mira Jurković.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

(kliknite mišem na sliku da ju povećate)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

(kliknite mišem na sliku da ju povećate)

Moram, nažalost priznati, da se ne sjećam većine imena djece koja su išla sa menom u razred. Iako smo u gotovo nepromijenjenom sastavu zajedno išli sve do VIII razreda.

No ipak ću pokušati rekonstruirati barem neka imena po sjećanju.(I to po donjoj slici)

U trećem redu je naša učiteljica. Od nje u tom redu, na slici desno je Višnja Pleše, zatim dvije djevojčice, pa Bojan Šel, Mladen Hribar, Perica Kovačec, Ivica Novosel, Ivica Percel i još jedan suučenik.

Od učiteljice na slici lijevo je Ljerka Miculinić, Vlatka Begović, moja malenkost, Andrija Jeftović, jedan suučenik, Bogumil Obelić i Ranko Kiternaš.

U redu koji sjedi, s lijeva je Dubravko Pitzko, zatim tri djevojčica, pa Đurđica Bokor, jedna djevojčica, pa Branka Zimermann, Branka Drevenkar a ostalima ne mogu rekonstruirati imena.

U prvom redu s lijeva čuči Dubravko Gorički, zatim tri suučenika, pa Vlado Dukić, dečko koji se zvao Boban, Ivica Tupek, Mićo Klapšić, suučenik koji se zvao Vrbanić i još jedan suučenik kojem se ne sjećam imena.

Nažalost, neznam što se s mojim suučenicima dogodilo i veliku većinu nikad više nisam susreo.

Post je objavljen 02.09.2008. u 07:00 sati.