Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogforakaoija

Marketing

RECEPT ZA PRIJATELJSTVO...

Sastojci:

- 4 jušne žlice dobrote
- 20 dkg povjerenja
- 5 dl iskrenosti
- 1 kg ljubavi
- 4 šake druženja
- 50 dkg podrške
- 15 dkg praštanja
- 10 dkg toplih riječi
- 15 dkg pravde
- 20 dkg humora

-kod pripreme, potrebno je osim sastojaka kraj sebe imati dragu osobu s kojom želiš sklopiti prijateljstvo.


Priprema:

1.) Uhvati dragu osobu za ruku, te započni sa toplim riječima. Govori joj sve što ti padne napamet sve dok ne potrošiš svih 10 dkg (ne brini, osjetit ćeš kad sve potrošiš).

2.) Zatim ravnomjerno podijelite dobrotu. Svatko neka pojede 2 žlice. 10 dkg povjerenja prosipaj iznad vaših glava.

3.) Iskrenost ravnomjerno podijeli u čaše, nazdravite i popijte. Pokloni toj osobi 1 kg ljubavi i reci da se ona nosi u srcu te da nikada ne gubi na težini i jačini.

4.) 50 dkg podrške ravnomjerno razdjeli, a potom spremi u svoj džep i džep te osobe. Pokloni joj 15 dkg praštanja i reci da nema te stvari koju nećeš moći oprostiti.

5.) Pravdu spremi na neko mjesto gdje ju nitko ne može pronaći, i neka pravdi uvijek bude udovoljeno. Na kraju ispričaj jedan vic da bi vam druženje koje se nikad neće potrošiti bilo što smješnije. I to je to, prijateljstvo bi trebalo biti gotovo, sklopljeno! Sretno!

Napomena:

Prijateljstvo je potrebno njegovati. S vremena na vrijeme, potrebno je nadograđivati, dokazivati dobrotu. Potrebno je često izraziti ljubav i radost što ti je netko prijatelj. Potrebno je uvijek biti iskren i pravedan, ma štogod se u tom trenu odvijalo. Druženje s prijateljem mora biti ispred svega, važnije od svega. Treba uvijek iznositi tople riječi i zahvale za svaku pomoć. Treba dati do znanja koliko ti prijatelj znači i koliko ti je potreban da bi mogao normalno funkcionirati. Treba podržati prijatelja u odluci. Nikad ne smiješ gubiti nadu u bolje sutra, čak i ako ti danas nije najbolji dan. I nikad, ali baš nikad ne smiješ zaboraviti da su prijatelji važniji od svega. Jer kad te svi napuste i odu, pravi prijatelj će biti tu za tebe i pružit će ti ruku. Malo je onih pravih prijatelja, ali kad ih nađeš bori se za njih! Jer oni su ono najvrjednije što čovjek može imati. Kad ostaneš sam, kad više nema ljubavi, ni obitelji ili bilo koga kraj tebe, tu će se naći prijatelj koji će ti pružiti ruku i pomoći ma kako teško bilo. A najvažnije od svega je da nikad namjerno ne povrijediš prijatelja, jer pravih prijatelja ima malo. Teško ih je steći, lako izgubiti i nemoguće zaboraviti!



Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 03.09.2008. u 19:48 sati.