Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Restoran Šanjek kao uvod u španciranje...

Štono bi se reklo - stvari se mijenjaju iz sata u sat.

Osim što mi sutra - zajedno sa djecom koja kreću u školu, počinje posao tj. završava teško stečen g.o. i što ne znam što me sve može dočekati, puno kretanja, puno roštilja (nekoliko u nizu) i puno pive..

Ahhh... Težak život.

U petak navečer smo "skoknuli" do Špancirfesta u Varaždin. Prije španciranja - večera: RESTORAN ŠANJEK, da budemo precizniji - zalogajnica, no ne znam zašto se tako zove, osim što Guzda, stari morski putnik po lijepoj našoj veli da imaju prefine i jeftine gablece.

Dotični restač je poznat po hrani od konjskog mesa (koja je veoma ukusna, dijetalna, a po okusu slatkasta). U sklopu svoje kuće imaju i specijaliziranu mesnicu tako da smo doma ponijeli njihove kobasice roštiljke, ražnjiće (konjsko meso u pacu od senfa i vjerojatno još nečega) i odreske!

Pošto su naši frendovi bili malo skeptični prema dotičnom mesu razveselio ih je na ulazu natpis "Danas svježa janjetina" - koju smo mrknuli za predjelo kilicu i - živa muzika (tamburaši) u dvorištu.

Nemojte se zeznuti i misliti da vam je plata za dvije osobe premalo i da vam je potrebna ona za četiri (makar vas i sama konobarica upozori!). Nije to moja famozna "riblja plata za dvoje" iz Fažane - koju sam sama smazala, dok je Guzda ostao gladan...

Anyway, od plate za dvoje nas se četvero najelo (a u društvu imamo jednog jaako dobroj jelca koji kad mu nije dobro - večera u Osijeku, kad je imao nekih probavnih smetnji - mrkne nekoliko tanjura fiša ) i - na žalost, morali smo neke ostatke i vratiti u kuhinju...

Špancir- fest?

O njemu neću puno. Ima preslatkih štandova sa hand-made robom visoke kvalitete, niskokvalitetnih slika (izgleda da su suncokreti jaako u modi!!), puuno ljudi i zaposlenih konobara.

Ostalo?

Jučer roštilj doma (naravno, dio mesa onaj iz gore navedene mesnice) i danas roštilj u gostima. Muka mi je od roštiljanja.

Oću bažolja! Na žlicu!!!

Post je objavljen 31.08.2008. u 18:48 sati.