Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Zatvaranje mosta i kanala Mali Ždrelac

24.10.: sutra u podne prosvjed na mostu
http://www.057info.hr/vijesti/2008-10-24/prosvjed-za-ponton-preko-zdrelca


17.10.2008. - opet promjene planova i rokova:
http://www.zadarskilist.hr/clanci/17102008/zatvaranje-kanala-1-studenoga-a-mosta-1-sijecnja
"Zatvaranje kanala 1. studenoga, a mosta 1. siječnja"

Odlučeno je da će se radovi na rekonstrukciji mosta maksimalno ubrzati te će most umjesto najavljenih osam za promet biti zatvoren šest mjeseci - od 1. siječnja do 30. lipnja 2009. godine. Od 30. lipnja sljedeće godine također će biti djelomično otvoren i morski prolaz kroz koji će se plovidba odvijati po posebnom režimu.
..
Šest mjeseci, tijekom kojih će most biti zatvoren, funkcionirat će brodska linija Ždrelac - Zadar, a određeno je da će putnička karta za tu liniju imati istu cijenu kao i karta na trajektnoj liniji Zadar - Preko. Također se uvodi i besplatna brodska linija između Ugljana i Pašmana.

Kako je već i spominjano, tehnološki nasip će biti otvoren isključivo za vozila Hitne pomoći te vatrogasce i to 24 sata dnevno, a za sva ostala vozila kopnene prometne komunikacije između Ugljana i Pašmana od 1. siječnja do 30. lipnja 2009. godine iz sigurnosnih razloga neće biti.
Dakle, zakasnili su s početkom radova, pa se sad pokušavaju izvući forsiranjem radnika da sve završe u kraćem roku.

Isto tako su prošle godine najavljivali da će cesta biti asfaltirana do 30.lipnja2008.

Ranije najave:
Kanal se zatvara 1.10., a most 1.11.2008. (odgođeno)
»Radovi na rekonstrukciji mosta Ždrelac, koji spaja Ugljan i Pašman, započinju 1. studenoga«, najavio je zadarski župan Stipe Zrilić na sjednici Poglavarstva Zadarske županije u srijedu. Izabran je najpovoljniji ponuđač tvrtka Konstruktor inženjering iz Splita s kojim će se ovih dana potpisati ugovori o radovima na mostu i u Kanalu Mali Ždrelac. Radovi na mostu trajat će oko osam mjeseci, koliko će most i biti zatvoren za promet, a trebao bi biti otvoren dogodine pred turističku sezonu.
Produbljenje i proširenje kanala Mali Ždrelac trebalo bi biti završeno do travnja 2010. godine.
Vjesnik, 27. kolovoza 2008.
Natječaj za izvođača, kako prokopa kanala, tako i rekonstrukcije mosta, je završen, i kako je poznato, od četiri ponude najpovoljnija je bila ona tvrtke Konstruktor inženjering iz Splita, koja je ponudila cijenu od oko 35 milijuna kuna, znatno manje nego se do sada procjenjivalo.
www.057info.hr/vijesti/prokop-pocinje-u-rujnu
Za vrijeme radova brodovi iz Zadra pristajat će u Preku odakle će putnici za Pašman put nastavljati autobusom do Gospe od sniga gdje će se opet ukrcavati u brod i ploviti do Ždrelca, a potom će ponovno putovati autobusom prema mjestima na Pašmanu.
www.ezadar.hr/clanak/u-rujnu-zapocinje-rekonstrukcija-mosta-zdrelac
Najvažnija informacija za otočane, kojima će radovi na Ždrelcu, poremetiti redovni život, odnosi se na improvizirani prolaz preko tehnološkog nasipa, nakon što se promet mostom obustavi od 1. studenog ove godine. Moguća je i uspostava nove brodske linije Ždrelac, gat Gospe od sniga do Zadra.
www.057info.hr/vijesti/zatvaranje-morskog-prolaza-mali-zdrelac


bus Zadar - Biograd 17kn
trajekt Biograd - Tkon 11kn
bus Tkon - Gladuša 15kn

vs.

Zadar - Preko 17kn
Preko - Most 12kn
Gospa od sniga - Ždrelac - Gladuša ?kn

Možda bude omogućen prijelaz za pješake preko nasipa umjesto čekanja broda od Gospe od sniga do centra Ždrelca, pa čekanja busa za Gladušu.


Povezano: Nastavak radova 2010.


Post je objavljen 31.08.2008. u 15:32 sati.