Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Danas počinje Librunia film festival

Image Hosted by ImageShack.us


U četvrtak, 28. kolovoza, u organizaciji udruga "Moji Ičići" i "Filmaktiv" započinje 6. Liburnia Film Festival, po svojoj prilici najneobičnija mala filmska smotra u Hrvatskoj. Ne samo da primorskoj publici LFF nudi priliku da pogledaju najbolja aktualna hrvatska dokumentarna ostvarenja, već im ponajbolje "friške" hrvatske dokumentarce servira u pravoj mediteranskoj atmosferi - usred lučice u Ičićima, s otvorenim kinom udaljenim tek desetak metara od mora.
Ove godine Liburnia Film Festival ugostit će u konkurenciji, po izboru selektora Olivera Sertića, 18 naslova kratkometražnog i dugometražnog dokumentarnog filma među kojima će se naći i filmovi koji su već ozbiljno započeli svoj proboj izvan granica publike. Na LFF repertoaru ove će se godine tako, između ostalog, moći pogledati na Sarajevo Film Festivalu "svježe" nagrađeni novi dokumentarac antiratne poruke Gorana Devića "Tri", te "Slučajni sin", hvaljeni dokumentarac Tomislava Mršića i Roberta Zubera o Zuberovoj potrazi za roditeljima. Tu je i novi, neobičan dokumentarac Igora Mirkovića "L.A. nedovršeno" u kojem je autor pratio nastanak velebne slike Lovre Artukovića u Berlinu, popularna "Hip hop priča iz Hrvatske: 50lp osvaja scenu ili kako postati rapper u 6 brzih školskih sati" Igora Kolovrata i "Panj Pun Olova" renomiranog Branka Schmidta, dok festival otvara, izvan konkurencije, jedan od najzanimljivijih dokumentaraca ambijentiranih u Rijeci posljednjih godina - "Amato" Dražena Ilinčića, priča o poznatom riječkom kino-amateru Amatu Kurtesu.
Zadatak da izaberu najbolja ostvarenja ove je godine povjeren renomiranom žiriju u sastavu Ana Hušman, Silvio Mirošničenko i Nikola Strašek, a festival nije nikad bio jači ni po broju gostiju - autora filmova u konkurenciji. Publici će u Ičićima svoje filmove uživo predstaviti Goran Dević, Robert Zuber, Tomislav Mršić, Irena Škorić, Igor Kolovrat, Marko Lukanović i Nadija Mustapić, te mnogi drugi. Još 6 dokumentarnih filmova bit će prikazano izvan konkurencije, između ostalog i najbolja ostvarenja sa 7. Revije amaterskog filma i Dokumentarnog festivala rock filma. Tijekom trajanja festivala već će se tradicionalno održati i radionica dokumentarnog filma, a svake večeri program završava i prigodnim koncertom.
Festival u lučici u Ičićima traje do nedjelje 31. kolovoza kad završava dodjelom nagrada i koncertom kultne grupe "7 nedvojbenih".
Pozivamo Vas da popratite festival, uživate u tradicionalno dobrom filmsko-glazbenom druženju uz more, porazgovarate s najboljim hrvatskim dokumentaristima i saznate kako izgledaju najbolji hrvatski dokumentarci. Kompletan program s opisima filmova i detaljnim informacijama može se naći na web adresi www.liburniafilmfestival.com.


PROGRAM 6. LIBURNIA FILM FESTIVALA

četvrtak / 28.08.2008.

20.30 h
- svečano otvorenje 6. Liburnia film festivala
AMATO, Dražen Ilinčić, 30' – IZVAN KONKURENCIJE
ZADNJI PUT, Vlatka Vorkapić, 30’
MOJ BEOGRAD, Maša Drndić, 10’

22.00 h
NA TRGU, Vanja Juranić, 4’
DVIJE SESTRE, Tomislav Žaja, 51’
TI MENI, JA TEBI, Irena Škorić, 30’

00.01 h
mEmenTo

petak / 29.08.2008.

20.30 h
CASAPEDENTE, Adam Dragojević, 8’
PANJ PUN OLOVA, Branko Schmidt, 30’
DIREKT – QUEER, Hrvoje Mabić, 23’
TRI, Goran Dević, 30’

22.00 h
RUTA I SPOMENIK, Renata Poljak, 20’
L.A. NEDOVRŠENO, Igor Mirković, 60’

00.01 h
Bebe na Vole

subota / 30.08.2008.

20.30 h
STONOGA, Rasim Karalić, 20’
MARADONE IZ HORVATA, Ištvan Filaković, 30'
KRUG, Čejen Černić, 7’
WELCOME TO IGRANE, Kristina Kumrić, 24’

22.00 h
HIP HOP PRIČA IZ HRVATSKE: 50lp osvaja scenu ili kako postati rapper u 6 brzih školskih sati, Igor Kolovrat, 90’

00.01 h
Miševi
nedjelja / 31.08.2008.

20.30
SLUČAJNI SIN, Tomilav Mršić, Robert Zuber, 54’
…I NA KRAJU MRAVI POJEDU RIBU, Rajko Ban, Velimir Todorović, 6’

21.30
„RIKARD BENČIĆ“, NAPRIMJER, Nadija Mustapić i Marin Lukanović, 35' – IZVAN KONKURENCIJE

22.30
PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

23.00

* 2. Dokumentarni festival Rock filma - DORF
TRI BOJE REVOLUCIJE, 30’

* 7. Revija amaterskog filma – dokumentarni program

1. ČOVJEK KOJI JE „VOLIO“ KRNTIJE, Krešimir Hanžić, 14’
2. BESPLATNA ENERGIJA, Davor Emard, 3'
3. ...A ŠTA TI RADIŠ?, Jelena Graovac, Marijana Rimanić, Tanja Špoljar, 17’

00.01 h
7 Nedvojbenih


Post je objavljen 28.08.2008. u 11:23 sati.