Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Olimpijske igre

Ljubitelj sam sporta pa uživam svaki put, kada su neka velika sportska natjecanja, tako je bilo i za vrijeme ovih Olimpijskih igara u Pekingu. Fasciniran sam uspjesima Michaela Phelpsa, Usaina Bolta, Jelene Isinbajeve, Blanke Vlašić i drugih. Meni su posebno zanimljivi mladi hrvatski sportaši Filip Ude i Martina Zubčić. Razlog je što su više puta pokazali, da su vjernici.

Filip Ude je prije Olimpijskih igara dao intervju za list katoličke župe Močile u Podravini. Izjavio je : "Vjerujem da je Bog uz mene u svakom trenutku. Svaki dan molim i čitam Bibliju. Siguran sam da smo svi povezani s Bogom. Bog nam uvijek i u svemu pomaže, a i sama molitva je, kako smo naučili, razgovor s Bogom". Sebe je predstavio onako kako ga drugi vide - kao marljivog mladića, skromnog, dobrog srca koji je voljan pomoći drugima. Također je naglasio kako danas mnogi mladi ne znaju što žele u životu ili pak uglavnom samo traže načine kako da se zabave, a malo je onih koji se trude nešto i postići. Primijetio je i kako mnogi nakon nekoliko neuspjeha odustanu i ne pokušavaju ići dalje. Mladima je poručio da ne provode previše vremena u kafićima ili pred televizorom. Uoči Olimpijskih igara naglasio je kako mu je olimpijska medalja san i da će dati sve od sebe da mu se taj san ostvari, dodavši da mu je želja da barem uđe u finale. Na kraju razgovora svima je poručio da vjeruju u Boga jer Njegova pomoć sigurno neće izostati. Osvojio je srebrnu medalju!

Martina Zubčić je rekla, da svaki put prije nastupa izmoli krunicu. Primila je hrpu čestitki, izjavila je, da joj je bila najdraža ona u kojoj je njena prijateljica napisala, da je Gospa uslišala molitve. Martina je bila i na meču, kada se njezina prijateljica Sandra Šarić borila za medalju. Rekla je, da je samo šutjela i molila se za nju u sebi. Sandra je osvojila broncu.

Post je objavljen 26.08.2008. u 21:22 sati.