Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Vehid Gunic-EVROPO,STIDI SE(600 dana u opkoljenom Sarajevu)

MAJ 1992.

...2.maj
Teska,mozda do sada najteza noc u Sarajevu.Grad je licio na ogromnu buktinju.Gorjele su zgrade u svim dijelovima grada...

...5.maj.
Teska razaranja Mostara.Poginulo deset,a ranjeno 30 civila.

8.maj
Iz Gornjeg Vakufa cetnici protjerali oko 10000 Muslimana i izvjestan broj Hrvata.

9.maj
Danas je svjetski dan pobjede nad fasizmom.Fasizam na Balkanu upravo bjesni svom zestinom,a svijet se drzi kao da ga se to ne tice.Doprinos borbi protiv fasizma danas je dao srbijansko-srpski general,"nacelnik Generalstaba oruzanih snaga Jugoslavije"Blagoje Adzic koji je dao ostavku na tu duznost.Na njegovo mjesto postavljen je Zivota Panic.
Istovremeno,penzionisano je 38 generala bivse JNA.Suma-sumarum:od danas je na sceni 39 fasistickih generala manje,ali se odmah kote drugi.

11.maj
Kod Vogosce SDS teroristi oteli konvoj u kojem su se nalazili hrana i lijekovi za sarajevske bolnice i stanovnistvo Sarajeva.

13.maj
...Stizu dramaticne vijest iz Bratunca u kojem su cetnici zaklali oko 500 Muslimana.Rodbini nije dozvoljena ni sahrana nesretnika.

19.maj
U organizaciji Djecije ambasade"Medjasi"iz Sarajeva krenuo konvoj sa oko 7000 djece i majki.Konvoj je kidnapovan na Ilidzi.Zadrzan je nekoliko dana,i,poslije niza peripetija,nekako krenuo prema Splitu...

Post je objavljen 26.08.2008. u 15:24 sati.