Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/numinosa

Marketing

Čvrsto odlučujem.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Iskreno? Dosadila sam samoj sebi pisanjem o smislu, vlastitom upoznavanju i sličnim stvarima. Ne kažem da to sve ne stoji, dapače,ali trenutačno mlatim praznom slamkom. Što govoriti o nečemu što još ne primjenjuješ? Oh, daleko od toga da ja to ne bih htjela,ali očito to nije tako lako kako potiho priželjkujem.
Istina, pomalo sam izgubljena. Znam da sam izgubljena jer nisam zadovoljna ovim sada stanjem,a ono što želim ne znam primijeniti. Ili pak znam,ali ne želim nikakvu žrtvu. Da takva sam ja. Ne znam se žrtvovati. Bolje reći, ne želim se žrtvovati. Možda mi treba neki čvrsti glas koji će reći: « Pa što ti je za boga dragoga?! Priberi se! Samo tu jadikuješ,a ništo ne činiš! Što misliš, da će sve pasti s neba,a ti samo moraš skupljati božje darove po zemlji?! Pa priberi se!»Hm, što mislite, koji mi je vrag… Mislim da opet pokazujem svoju stranu mlakonje. Jadno, zar ne. Znam,znam,znam. Gotovo je sa tim. Pismeno samu sebe obavezujem da ću napokon napraviti taj jedan pišljivi korak promjene! Hoću! Ha, koje žalosti! Odlučim napraviti korak,a ne znam u kojem smjeru! Sjever ili jug? Ili pak, istok ili zapad? Misli, samo misli… Želim promjenu, znači nisam zadovoljna sa sobom. Kako se promjeniti? Prvo se trebam upoznati. (Ma dajte, znam koliko je ovo otarasano,ali moram opet vrtjeti istu dosadnu stvar.) Upoznati sebe-voljeti sebe. Ali pobogu, ne treba mi isfurana teorija nego konkretni primjeri,djela! I dalje od ovoga ja ne mogu, ne znam. Kakav će biti moj prvi korak? Trebam li se početi baviti onim što me ispunjava? Trebam li više provoditi vremena sama u prirodi što me iscjeljuje? Trebam li se uvijek nasmijati sebi u ogledalo? Što li trebam?
Ne, nažalost, nije ovo samo puko piskaranje. Ovako suočavam samu sebe sa činjenicama i pokušavam naći jedan odgovor u moru njih. Dosta je bilo bježanja. Možda trebam nekakav vjetar u jedra? Oh, mislim da bih bila jako zadovoljna sa tim. Da, bila bih.


Post je objavljen 25.08.2008. u 12:29 sati.