Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

Tamara Obrovac pod vedrim nebom

Mnogi kažu kako je ljeto u Zagrebu veoma dosadno, kako nema sadržaja i kako su noći suhoparnih i dosadnih provoda. Upravo zato je Muzej za umjetnost i obrt organizirao klupsku kazališno-glazbenu Scenu Amadeo i ovoga ljeta, a mi smo se odlučili zaputiti upravo na koncert Tamare Obrovac i njenog Transhistria Ensemblea, koji su imali održati zajedno s češkim gudačkim kvartetom Epoque.


Najpoznatija po svojevrsnom hitu Daleko je... iskorištenom u filmu "Što je muškarac bez brkova?", Tamara Obrovac je posljednjih godina stekla ogromnu popularnost, ponajviše zahvaljujući istarskoj narodnoj glazbi te mnogim dijalektima kojima se služi kako bi svoju glazbu učinila jednom od najzanimljivijih na hrvatskoj sceni.


Nadjelja navečer, prohladno vrijeme, a Tamara uzvikuje članu Epoquea: "A sweater, oh my god!" I zaista jest uspjela zagrijati atmosferu. Pozdravivši "cure iz zahoda" koje je upoznala dok se šminkala prije nastupa (napominjući kako uvijek treba pozdraviti one koji su ti najbliži), i obavijestivši publiku kako je kupila nove cipele, započela je koncert. Ono što je bilo drugačije ovoga puta jest to da je osim jazza i mediteranske etno glazbe, u repertoar uvrstila i ponešto klasike. Ovo je već negdje peti nastup s Epoqueom, a šuška se kako se usput snimio i live DVD, pa svima koji vole Tamaru Obrovac i Transhistria Ensemble, preporučujem da nabave.

Također, Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble će nastupiti u Zagrebu 4. listopada u sklopu Nebo festivala, i publici će predstaviti nove zvukove koje su objedinili pod nazivom "Transhistria Electric".

B. D.


Post je objavljen 25.08.2008. u 01:02 sati.