Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

TIRIT - PITA ( Stari Bosanski recept)

Kako mi je dosadno odlucio sam sa svojim vele uvazenim i vise stovanim kolegom Akademikom Fizikalcom razmijeniti nekoliko starih recepata.
Kao veliki stovatelj ili kako ja kazem ljubitelj Internacionalne kuhinje jucer sam predstavio jedan stari Slavonski recept "Divlja sarma sa cvarcima", a za danas sam se odlucio na jedan stari Bosanski recept "Tirit pita sa piletinom"

Kao ni jucer i danas vam za ovo jelo ne trebaju vunene carape a ni hulahopke zubo
Dovoljno je da imate jedno pile ili nekoliko pilecih bataka.

U ovom slucaju ja koristim Arapski kruh ili lepinje, a moze se praviti sa snitama kruha ili jos bolje sa mlincima.
Pilece meso izrezete na zeljene komade i dinstate na dvije glavice luka (moze i vise ako zelite).
Prema kolicini mlinaca, kruha, lepinja ili sta vec imate, odredite kolicinu vode sa kojom prelijete dinstano meso i luk ( oko 1 litre )
U neku posudu iskidate komade mlinaca, lepinje, kruha ili sta vec koristite i sloj po sloj zalijevate sa supom iz mesa.
Na kraju kada ste sve dobro zalili stavite meso na vrh i u koliko zelite mozete jos zapeci nekoliko minuta u sporetu ali i ne morate.
Jelo je veoma ukusno i jede se bez kruha.
Uz ovo jelo ne preporucujem caj od mente ili kamilice, ali svakako preporucujem nekoliko litara dobrog vina ili nekoliko boca piva (najbolje Ceskog ako imate )smijeh


Prijatno i dobar tek njami party

( ukupno vrijeme spremanja oko 30 minuta ako ne morate hvatati i cerupati pile )




















Post je objavljen 24.08.2008. u 12:45 sati.