Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jessicaalbailove

Marketing

Wikwpedija



Djetinjstvo i obitelj
Alba je rođena u Pomoni, Kalifornija u obitelji Catherine i Marka Albe. Albini roditelji su stupili u brak u tinejdžerskim godinama. Budući da se njena obitelj nekoliko puta selila, još se u djetinjstvu navikla na promjene. Već u petoj godini željela je postati glumica, a s nepunih 12 počela je uzimati satove glume.


Filmska i televizijska karijera [uredi]
Uskoro je pronašla agenta i 1994. godine dobila ulogu u filmu "Camp Nowhere". Iako je trebala tumačiti sporedni lik, kad je djevojka za glavnu ulogu odustala, Jessica je uskočila na njeno mjesto.

Alba se pojavila i u dvije nacionalne TV reklame za Nintendo i J.C. Penney kao dijete; kasnije je nastupala i u nekoliko nezavisnih filmova. 1994. godine dobiva ulogu u Nickelodeonovoj dječjoj seriji "Tajni svijet Alex Mack" (The Secret World of Alex Mack). Nakon te uloge, nastupala je u prve dvije sezone TV serije "Flipper", o poznatom dupinu istoimenog naziva.

1998. godine pojavljuje se kao Melissa Hauer u prvoj sezoni kriminalističke serije "Brooklyn South", a potom su uslijedile uloge u "Beverly Hills" i "The Love Boat: The Next Wave". Nakon što je maturirala, Alba pohađa satove glume kod glumca Williama H. Macya i njegove žene, također glumice Felicity Huffman.

Prvu veću filmsku ulogu dobiva u tinejdžerskoj komediji "Nikad se nisam poljubila" (Never Been Kissed), te kasnije dobiva ulogu u hororu "Idle Hands". No, zasigurno je najslavnija po ulozi Max Guevare, genetičke super ratnice, u seriji "Anđeo tame" (Dark Angel). Serija se emitirala dvije sezone. Od ostalih uloga, Jessica je u filmskom svijetu poznata i po filmovima "Fantastična četvorka" i "Sin City".


Ljubavni život [uredi]
Tijekom snimanja serije "Anđeo tame", Alba je započela četverogodišnju romansu s kolegom iz serije, Michaelom Weatherlyem. Zaprosio ju je na njen 20-i rođendan. Prekinuli su nakon 4 godine. Jessica je trenutno zaručena s Cashom Warrenom (sinom glumca Michaela Warrena), kojeg je upoznala na snimanju filma "Fantastična četvorka" 2004. godine. Jessica čeka prvo dijete s Cashom, koje bi se trebalo roditi na ljeto 2008.


Post je objavljen 23.08.2008. u 14:48 sati.