Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framakarlovac

Marketing

Stalna na tom svijetu samo mjena jest...

...rekao je Heraklit i naišao na odobravanje generacija čitatelja. Da je bio u pravu stalno se potvrđuje u životu, a tako je i kod nas ovih dana. Naime, u našem su se samostanu dogodile neke personalne promjene (mi bi rekli - premještaji) pa vas ovim putem o tome izvještavamo. Prvo, odlasci. Iz samostana odlazi dosadašnji župnik i gvardijan o. Velimir
Tomašković koji je premješten u Jastrebarsko. Zahvaljujemo mu na lijepoj suradnji proteklih 6 godina. Također je otišao i o. Bernardin Plantek, naš duhovni asistent, koji će
nastaviti poslijediplomski studij u Italiji. Njemu smo već zahvalili na posebnom ispraćaju, no nije loše ponoviti i ovdje pred svima vama kako su nam protekle 2 godine koje je proveo s nama ostale u ugodnoj uspomeni i kako mu želimo blagoslov u daljnjem životu.
A stigli su nam: o. Franjo Tomašević, novi župnik i gvardijan (stigao s mjesta župnika u Klanjcu u Hrvatskom zagorju) i o. Bogdan Cvetković koji će obavljati službu župnog vikara, a dolazi s iste službe u Cerniku kod Nove Gradiške. Još čekamo našeg novog duhovnog asistenta koji bi trebao doći u osobi o. Tonija Vučemilovića, no budući da je on dosad bio na službi s hrvatskim iseljenicima u Australiji, njegov se dolazak malo otegnuo (čini se da je krenuo pješice :-)
No mi smo strpljivi. Svima njima izražavamo iskrenu dobrodošlicu i želimo im da se među nama osjećaju ugodno.
Jedini koji je "preživio" ove promjene i ostaje kao poveznica između stare i nove postave je o. Tomo Rumenjak kojeg ćete i dalje imati prilike susretati, a njegov je ostanak sigurno lijepa vijest za mnoge naše vjernike (kao i za one iz okolnih župa) među kojima je pater Tomo posebno cijenjen kao ispovijednik. Ovih dana u crkvi također možete vidjeti još jedno novo lice, pa za one koji ne znaju, predstavit ćemo i njega. Visoki pater samoborskog naglaska jest o. Vatroslav Frkin, koji je inače u njihovoj franjevačkoj provinciji zadužen za brigu o knjižnicama i arhivima. Budući da se prionulo obnovi knjižnice i našega samostana, o. Vatroslav će neko vrijeme također boraviti među nama. Inače je među vjernicima poznat kao svećenik posebno angažiran u radu s ljudima koji su se našli u bračnim i obiteljskim problemima pa mu se možete obratiti u slučaju potrebe, a u našoj sakristiji možete nabaviti knjižice koje je pater Vatroslav izdao s primjerima iz njegova pastoralnog rada.
(K.Š.)

Post je objavljen 23.08.2008. u 14:13 sati.