Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

DIVLJA SARMA ( na Slavonski nacin )

Nicim izazvan uvucen sam u dvoboj sa cvarcima smijeh
Gledam cesto gluparije koje HTV nudi u jutarnjem programu kao recepte i stoga sam odlucio da Vam za naredni tjedan ponudim jedan stari recept iz Slavonske kuhinje koji je pravila i moja mama.

Za ovaj recept ne trebaju vam vunene carape.
Ne treba vam ni pola litre rakije sljivovice a ne treba vam svakako ni pun novcanik.

U konzumu kupite pola kilograma kiselog kupusa, a cvarke narucite kod Fizikalca smijeh
Sve dobro dinstate sa dvije glavice luka i pustate da malo podgara a onda doljevate po malo vode i na krajus stavite po zelji cvaraka da se opuste i daju svoj miris..

Dok se dinsta, spremite pola kilograma mljevenog mesa na nacin kojim inace spremate sarmu.
Dodajte u mljeveno meso luk, bijeli luk (cesnjak) malo persuna, paradajza, rize 1 solju , bibera i soli po zelji i obavezno 1 kasiku VEGETE !!

Kada se kupus dinstao dovoljno, na njega dodate smjesu od mljevenog mesa koju ste spremili, a onda na sve dospete vode da pokrije meso i ostavite da kuha na srednjoj vatri oko 20 - 30 minuta uz povremeno mijesanje i kontrolu da ne ukuha voda.
Naravno u koliko imate mozete dodati i kobasice ili suhoga mesa, nece skoditi.

Kada je sve gotovo servirajte u plitke tanjre vruce a na sve stavite jos nekoliko cvaraka.
Prijateno i dobar tek njami

Uz ovo jelo preporucujem nekoliko boca piva ili 2 litre vina zuboparty
















Post je objavljen 23.08.2008. u 12:40 sati.